horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za četrtek, 14. novembra

vino Dobra karma

22 jasnih mislih, ki pa jih razumejo le redki

cisterna, viadukt malence Svet24.si

VIDEO: Tako je s corso trčil v tovornjak, ki je ...

kuhinja Svet24.si

Seznam gostinskih obratov z nepravilnostmi buri ...

monika krt Dobra karma

Naša čutila so nam v pogubo ali v veselje

ljfw 2 Njena.si

Kaj ustvarjata Lara komar in Tadej Pišek?

bratje klobasa Njena.si

To je starejši brat dvojčkov Klobasa

Šport London

Maraton otvorili z molkom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.04.2013 12:17

Tekači so današnji maraton v Londonu začeli s 30 sekundami molka, s katerimi so počastili spomin na žrtve napada na ponedeljkovem bostonskem maratonu.

Številni profesionalni in rekreativni tekači so si nadeli tudi črne žalne trakove. Prireditev v Londonu sicer poteka ob strogih varnostnih ukrepih.

Britanska prestolnica danes gosti že 33. maraton, na katerem organizatorji pričakujejo okoli 36.000 tekačev. Zaradi tragedije na ponedeljkovem bostonskem maratonu, kjer so v bombnem napadu ugasnila tri življenja, več kot 180 ljudi pa je bilo ranjenih, bo sicer prireditev minila v znamenju strogih varnostnih ukrepov.

Po navedbah organizatorjev maraton varuje 40 odstotkov več policistov kot lani, zagotovili so tudi večje število policijskih psov. Tiste, ki so si prišli prireditev le ogledati ali pa so v Londonu, da bi spodbujali svoje drage, pa so pozvali, naj imajo svoje stvari vedno pri sebi. Le tako se bo namreč mogoče izogniti lažnim alarmom, poroča britanski BBC.


Dodatni varnostni ukrepi so bili sprejeti tudi v zvezi s torbami tekačev. Te bodo s 34 tovornjaki odpeljali od starta v Blackheathu do ciljne črte v bližini Buckinghamske palače.

Londonski maraton sicer poteka ob reki Temzi mimo številnih mestnih znamenitosti, kot so Tower Bridge, parlament in Buckinghamska palača.