Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Maribor

Mariborčani premagali Olimpijo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.04.2013 21:11

Košarkarji Maribora Messerja so še drugič v tej sezoni Lige Telemach, tokrat na parketu dvorane Tabor, premagali Uniona Olimpijo. Štajerci so bili od evroligaša, ki bo njihov nasprotnik tudi v polfinalu državnega prvenstva, boljši z 72:67.

Košarkarji Uniona Olimpije so doživeli nov poraz z Mariborom Messerjem, ki ima lahko hude posledice, če Ljubljančani v zadnjem kolu ne bodo premagali do zdaj neporažene Krke, in če bo Maribor Messer v gosteh premagal Tajfun. Zeleno-beli lahko tako zdrsnejo na tretje mesto v Ligi za prvaka Lige Telemach, kar bi pomenilo, da se lahko v Ligo ABA uvrstijo le v primeru osvojitve državnega naslova.

Poraz na prvi tekmi v Stožicah za mlado ljubljansko zasedbo očitno ni bil dovolj resno opozorilo. Srečanje v dvorani Tabor so sicer začeli dobro, dobili prvo četrtino z dvanajstimi točkami prednosti, nato pa se je začela rapsodija košarkarjev Messerja. Z agresivno obrambo so goste odrezali od koša, tako da so ti v naslednjih 27 minutah dosegli vsega 26 točk.

V 29. minuti so Ljubljančani še vedno vodili s 50:43, nato pa je Messer naredil delni rezultat 16:1 in imel v 37. minuti osem točk prednosti (59:51). Od preobrata se gostje niso več pobrali. Kanček upanja jim je v zadnji minuti vlil Sasu Salin s trojko za 66:63, toda v sklepnih sekundah so bili domačini zbrani in s črte prostih metov potrdili odmevno in zasluženo zmago.

Zadnje kolo Lige za prvaka Lige Telemach je na sporedu v torek, 30. aprila. Union Olimpija bo ob 20. uri v Stožicah gostila Krko, ki si je že zagotovila prvo mesto, Maribor Messer pa bo pol ure prej gostoval v Šentjurju.