Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

Marku Kumpu uvodna etapa CRO Race

Piše: KK Adria Mobil

Čas objave:
02.10.2019 11:00

Za Adrio Mobil se je novoustanovljena dirka CRO Race začela sanjsko. V prvi etapi je v zaključnem sprintu glavnine zmagal Novomeščan Marko Kump in dosegel že sedmo zmago v sezoni. Etapna zmaga mu je prinesla tudi skupno vodstvo, ki jo bo branil na jutrišnji etapi od Slunja do Zadra.

Prvo etapo je po pričakovanju odločil sprint glavnine, ki ga je dobil Marko Kump. Trener Branko Filip je po zmagi dejal: "Dirka CRO Race je za nas zadnji veliki cilj v sezoni. Dobro smo se pripravili na dirko in naštudirali etape, še zlasti prvo, saj smo vedeli, da je ta etapa za nas velika priložnost. Etapa je bila glede na profil kar razburljiva, vendar smo imeli ves dan vse pod kontrolo. Ekipa je bila danes enkratna in so izpolnili vsa moja pričakovanja. Upam, da nadaljujemo kakor smo začeli."

Marko Kump, vodilni po prvi etapi: "Etapa je bila bolj nervozna kot smo pričakovali. Prvi beg je pokril Dušan Rajović in ekipa je lahko počivala. Za večje razburjenje v skupini je poskrbela ekipa Bahrain Merida, ki je ob bočnem vetru narekovala tempo ob katerem se je glavnina razbila na več manjših. Mi smo bili ves čas v ospredju in čakali na tehnično zahteven sprint, ki smo si ga pred prihodom na dirko temeljito ogledali. Ekipa je mene in Davida Pera pripeljal povsem v ospredje, midva pa sva z sprintom začela nekoliko prezgodaj in odločali so milimetri. V cilju sem se stegnil kolikor sem dolg in širok in ravno to mi je prineslo zmago."

Kump ni samo vodilni na dirki, ampak tudi vodilni po točkah, Rajović pa je vodilni med mladimi kolesarji. Na drugi etapi dirke bosta tako kar dva kolesarja Adrie Mobil v "majicah".