reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Ljubljana

Milijon za slovensko atletiko

Piše: Radio Krka

Čas objave:
29.03.2013 21:10

Upravni odbor Atletske zveze Slovenije je na drugi redni seji pod novim vodstvom potrdil program za leto 2013 in izhodišča finančnega plana za leto 2013. AZS načrtuje, da bo v letu 2013 atletom in drugim delavcem pod njenim okriljem namenila skoraj milijon evrov.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali pri AZS, plan dela za leto 2013, ki je po finančnih sredstvih kljub težkim splošnim gospodarskim razmeram primerljiv s preteklimi leti, predvideva številne dejavnosti na področju vrhunske, rekreativne in otroške oziroma šolske atletike. V tekmovalnem delu je velik poudarek namenjen vzpostavitvi vrhunske olimpijske ekipe, v katero bodo vključeni tako sedanji vrhunski atleti kot tudi obetavna mlada vrsta atletov.

Kot pravijo pri AZS, so med glavne cilje letošnjega leta uvrstili tudi povečanje konkurenčnosti celotne reprezentančne vrste, s katero se želi slovenska atletika vrniti nazaj v 1. evropsko ligo.

"Prepričan sem, da je potrjen plan, ki je nastal na osnovi večtedenskih aktivnosti, zamisli, pogovorov in usklajevanja vseh strokovnih služb ter upošteva nekatere predloge s strani športnikov, klubov ter sponzorjev, dobra osnova za nadaljnji razvoj slovenske atletike," je dejal Gregor Benčina, ki je letos prevzel vodenje AZS.

Po olimpijskem letu 2012, ki za AZS s finančnega vidika ni bilo najbolj uspešno, saj je po njenih navedbah ustvarila za 54.000 evrov primanjkljaja, je pred AZS z vsemi zastavljenimi cilji veliko dela tako v okviru razvoja vrhunske atletike kot tudi pri promociji rekreativnega športa.


Kot so še zapisali pri atletski zvezi, bo letos AZS za podporo atletom, trenerjem, klubom, za mednarodne in reprezentančne nastope, za podporo tekmovalnemu sistemu, za delovanje v okviru mednarodnih organizacij ter za delovanje zveze, vseh združenj in strokovnih služb namenila skoraj milijon evrov, zaradi česar mora za svoje nemoteno delovanje zbrati več sponzorskih sredstev kot lani.

AZS bo tudi nadaljevala uveljavljeno prakso direktnega in posrednega sofinanciranja treningov na osnovi pogodb s športniki in bo letos na osnovi meril oziroma uvrstitev v olimpijski, mednarodni ali nacionalni razred sofinancirala preko 110 slovenskih atletov in njihovih trenerjev.

Med glavnimi cilji AZS pa so poleg vrhunskih nastopov na največjih tekmovanjih še skrb za kontinuiran razvoj slovenske atletike na vseh področjih ter povečanje članstva. Z v letošnjem letu zastavljenim programom na področju rekreativne atletike so pritegnili pozornost Evropske atletske zveze, zaradi česar bo krovno slovensko atletsko organizacijo v začetku aprila obiskal tudi predsednik EAA, Hansjörg Wirz, so še sporočili iz AZS.