požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

stipan-macan Njena.si

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Ljubljana

Mitja Petkovšek bo izpustil vse tekme do EP

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.03.2013 12:09

Gimnastični šampion Mitja Petkovšek bo zaradi razpokanih dlani izpustil preostala dva pokala pred evropskim prvenstvom, ki bo od 17. do 22. aprila.

Na uvodni tekmi sezone v La Roche sur Yonu se Petkovšku sestava na bradlji ni posrečila, saj je po številnih napakah ostal zunaj finala. Po vrnitvi v domovino se je odločil, da bo izpustil preostala dva svetovna pokala do prvenstva stare celine in raje najprej pozdravil razpokane dlani. Že pred odhodom v Francijo je poudarjal, da ravno zaradi ožuljenih dlani nima večjih ciljev.

Zato pa bo telovadec Narodnega doma na evropskem prvenstvu v Moskvi "lovil" že deseto kolajno s prvenstev stare celine in obenem peto zlato. "Odločitev, da se odpovem vsem preostali tekmam do prvenstva, je bila težka. A rad bi si pozdravil kožo na dlaneh, saj bi mi v nasprotnem primeru ta še naprej pokala in pokala. Zdaj grem zbrusit kožo 'do nule' in upam, da se mi bo v tednu dni dovolj zacelila, da bom spet lahko začel vaditi na bradlji in se intenzivno pripravljati za prvenstvo. Tako, vsaj upam, bi imel tri tedne časa, da spet nazaj dobim prave občutke," je o svoji odločitvi povedal Petkovšek.

Tako do prvenstva z izjemo minulega svetovnega pokala v Franciji ne bo imel nobene večje tekme za pripravo na EP. "Tako je, pa še ta, ki sem jo imel, mi ni nič koristila in je bila zame tako psihološko kot fizično bolj minus kot plus. Vseeno je bila odločitev težka: ali naj še naprej vadim in mi koža ves čas poka in ne bom imel nikoli dovolj časa, da bi natreniral težjo sestavo, ali naj ostanem doma," je še enkrat poudaril 36-letni Ljubljančan, ki se zaveda, da se mu vsaka poteza lahko tudi maščuje.

"Zavedam se, da je vsaka odločitev: ali bi šel naprej v Cottbus ali pa ta, da bom ostal doma, tvegana. Tudi ta se lahko izjalovi. Ni nujno, da se bo koža na dlaneh kljub počitku sploh lahko toliko zacelila, da bi ostala cela, možno pa je tudi, da bodo tisti dobri trije tedni premalo za pripravo težje sestave," razmišlja Petkovšek, ki na uvodni tekmi sezone ni videl ničesar novega pri tekmecih: "Jaz vem, da sem z lažjo vajo, če jo seveda naredim, lahko v finalu evropskega prvenstva. A za samo kolajno, kar je moj cilj, bi pa res potreboval v vaji še tretji toč, za kar pa potrebujem kar nekaj treninga. Če se bo vse idealno izteklo, si lahko na evropskem prvenstvu obetam dober nastop."