Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Beograd

Mlade košarkarice na izmenjavi v Beogradu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
22.10.2012 15:37

Minuli vikend je bila košarkarska ekipa deklet Gimnazije Novo mesto na izmenjavi s 1. športno košarkarsko gimnazijo »Koledž Beograd«. V času izmenjave so spoznale tudi tenisača Novaka Djokovića.

Že prvi dan so si ogledale košarkarski dvoboj med domačo Crveno Zvezdo in bosansko Igokeo. Tekma se je končala z rezultatom 76:75 v dobro Igokee.

Poseben gost večera na tekmi je bil slavni srbski tenisač Novak Djoković, zaradi katerega je tenis postal v Srbiji številka 1 med športi. Novak namreč trenutno kraljuje na lestvici ATP-ja. Z njim so se lahko fotografirala tudi dekleta iz košarkarskega kluba.

V soboto dopoldne sta se pomerili ženski košarkarski ekipi Gimnazije Novo mesto in Koledža Beograd. Dekleta so pokazala izredno borbenost. A treba je bilo priznati boljšo igro Beograjčank. Povedle so z rezultatom 58:46. Najboljši strelki domače ekipe sta bili Maruša Seničar in Ema Leskovšek.

Ekipa gimnazije Novo mesto je sestavljena iz mlajših igralk, večinoma so iz prvega ali drugega letnika. Za ekipo Gimnazije Novo mesto so nastopile Špela Lenart, Živa Jerman, Maruša Derlink, Saša Mikič, Zala Mavrič, Manja Može, Ema Leskovšek , Maruša Seničar, Katja Cesar in Kaja Galič, ter še Dora Klobučar (iz ekonomske šole) in Neža Gregorčič (iz tehniške gimnazije).

Popoldne so si ogledale nekatere znamenitosti Beograda, ki po mnenju domačinov šteje blizu 3 milijone prebivalcev. Poleg slavne ulice Kneza Mihajlova, kjer branjevke prodajajo raznovrstne stvari, so si med drugim ogledale tudi obzidje Kalemegdan in spomenik » Zmagovalec«.

V nedeljo so se z lepimi vtisi vrnili v Slovenijo.