Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Pazin

Mugerli zmagovalec Istrske pomladi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.03.2013 17:14

Matej Mugerli in Radoslav Rogina sta dosegla dvojno zmago za Adrio Mobil na etapni dirki Istrska pomlad. Aljaž Hočevar peti v zadnji etapi.

Zadnja etapa dirke, ki je potekala od Pazina, do zaključnih krogov v Umagu, je bila vse prej kot enostavna za kolesarje Adrie Mobil. Pred seboj so imeli sladko a zahtevno nalogo; obraniti rumeno majico in drugo mesto v skupni razvrstitvi.

Taktika Adrie Mobil je bila, da gre v beg majhna skupina kolesarjev, ki ni nevarna za generalno razvrstitev. Tako je od starta ušlo 5 kolesarjev (Matej Marin (Gourmentfein), Sregey Renev (Astana U23), Jan Tratnik (Tyrol), Marko Pavlič (Radenska) in Orken Ahmet (Torku). Najboljši je po včerajšnji etapi za Mugerlijem zaostajal več kot dve minuti. Ubežniki so imeli pred glavnino maksimalno pet minut prednosti in pobirali vse leteče cilje, ter bonifikacije. Kolesarji Adrie Mobil so jih držali na razliki. Ko so druge ekipe videle, da Adria Mobil nima interesa ujeti ubežnikov, so zadnjih 30 km pričele z lovljenjem še druge ekipe. V ospredju sta popustila dva kolesarja Marko Pavlič (Radenska) in Turek Orken Ahmet (Torku). Trojica pa je nadaljevala in uspela v cilj prikolesariti s pol minutno prednostjo. Slavil je Slovenec Matej Marin (Gourmentfein) pred Sregeyem Renevim (Astana U23) in še enim Slovencem Janom Tratnikom (Tyrol). V sprintu glavnine je bil najhitrejši Martin Otoničar (Radenska), odlično se je odrezal Aljaž Hočevar (Adria Mobil) in zasedel peto mesto v etapi. Matej Mugerli je bil sedmi, Rado Rogina pa deseti. V skupni razvrstitvi torej ni prišlo do sprememb. Adria Mobil je slavila dvojno zmago Mateja Mugerlija pred klubskim kolegom Radom Rogino, tretje mesto je osvojil Patrik Sinkewitz (Meridiana Kamen Pazin).



Zmagovalec dirke Matej Mugerli: »Danes je dirka minila brez zapletov, pred etapo smo načrtovali tak razplet in imeli vse pod nadzorom. Zahvala za zmago gre celotni ekipi, ki je delovala fenomenalno. Boljšega začetka sezone si skoraj ne bi mogli želeti. V sredo nas že čaka etapna dirka Coppi e Bartalli. Najprej se bom probal spočit, ter na dirki izkoristit trenutno formo.«



Trener ekipe Adria Mobil Boštjan Mervar: »Z razpletom na dirki smo lahko več kot zadovoljni. Dvojna zmaga v skupni razvrstitvi je zmaga cele ekipe, ki je skozi celo dirko delovala vrhunsko. Matej in Rado sta s pokazala svojo kvaliteto ter z izkušenostjo in pomočjo ekipe uspela zadržati vodstvo. V današnji etapi se je ponovno izkazal Hočevar, ki je poleg tega, da je lovil ubežnike, na koncu še odlično sprintal.«

Etapna dirka Istrska pomlad je naslednica t.i. Jadranske magistrale, ki je bila prvič organizirana daljnega leta 1961. Dirko so za novomeški kolesarski klub osvojili: Sandi Papež leta 1994 (Krka), Vladimir Miholjević leta 2000 (Krka - Telekom Slovenije), Jure Golčer 2002 (Perutnina Ptuj - Krka - Telekom Slovenije), Jure Zrimšek leta 2004 (Krka) in letos dvojno zmagoslavje Mateja Mugerlija in Radota Rogine (Adria Mobil). Najbolj znamenito ime na dirki je Norvežan Edvald Boasson Hagen, ki jo je dobil leta 2007 pred Grego Boletom.



Rezultati 3. etape, Pazin-Umag, 153 km: PDF

1. Matej Marin (Slo) Gourmetfein-Simplon 3;31:42
2. Sergej Renev (Kaz) Astana kontinental
3. Jan Tratnik (Slo) Tirol vsi isti čas
4. Martin Otoničar (Slo) Radenska +0:18
5. Aljaž Hočevar (Slo) Adria Mobil
6. Joachim Tolles (Nem) Hed by Staps

7. Matej Mugerli (Slo) Adria Mobil
8. Jan Sokol (Aut) Gourmetfein-Simplon
9. Ivan Stević (Srb) Tusnad
10. Radoslav Rogina (Hrv) Adria Mobil


Končni vrstni red:

1. Matej Mugerli (Slo) Adria Mobil 11;39:48
2. Radoslav Rogina (Hrv) Adria Mobil +0:07
3. Patrik Sinkewitz (Nem) Meridiana Kamen isti čas
4. Silvio Herklotz (Nem) Stolting 0:17
5. Tadej Valjavec (Slo) Sava 0:17
6. Jesus Ezquerra (Špa) Leopard-Trek 0:21
7. Kristian Jensen Haugaard (Dan) Leopard-Trek 0:23
8. Ricardo Zoidl (Aut) Gourmetfein-Simplon 0:24
9. Matija Kvasina (Hrv) Gourmetfein-Simplon isti čas
10. Jan Polanc (Slo) Radenska 0:29

12. Luka Pibernik (Slo) Radenska 0:39
15. Jure Golčer (Slo) Tirol 0:44
16. Matej Mohorič (Slo) Sava isti čas
26. Tim Mikelj (Slo) Sava 1:13
27. Andi Bajc (Slo) RSC-Amplatz 1:14