miro cerar, kongres smc Svet24.si

Cerar razkril, kaj se mu je upiralo

Domen Kumer Svet24.si

Domen Kumer še ni prebolel izgube, izdal pa je ...

enakonočje Svet24.si

Pozor! Enakonočje prinaša lekcije za vse nebesne...

Frančiška Ćetković Svet24.si

Predsednica sindikata upokojencev: »To se pravi, ...

wyatt russell Odkrito.si

Wyatt Russell: Sin hollywoodskih zvezdnikov se je ...

Petra Kerčmar 01 Njena.si

Sladka skrivnost Petre Kerčmar

nusa lesar Njena.si

Poslovila se je zaradi alergije

Šport Novo mesto

VIDEO&FOTO: Na Grmu pravi spektakel

Piše: Adria Mobil/R.K.

Čas objave:
31.08.2019 23:49

V sklopu mednarodne kolesarske dirke Hrvaška – Slovenija je vzporedno potekal tudi istoimenski maraton, ki je potekal na trasi Zagreb - Zaprešić - Harmica – Rigonce – Dobova – Brežice – Krška vas – Kostanjevica na Krki – Šentjernej - Ratež – Petelinjek – Novo mesto v dolžini 80 km.

Pestra nedelja

Start maratona je bil danes, 1. 9. 2019 ob 11:00 na Trgu Republike Hrvatske v Zagrebu, cilj pa na Seidlovi cesti v Novem mestu. Za Slovenske udeležence maratona je bil na dan prireditve ob 7.00 zjutraj organiziran avtobusni prevoz iz Novega mesta v Zagreb in sicer ob 7:00 izpred centra Qlandia Novo mesto, Otoška cesta 5, 8000 Novo mesto.

Dvig startnih številk se je ravno tako zgodil danes, 1. septembra 2019 v stavbi Obrtnički dom, Trg I. Mažuranića 14, 10000 Zagreb, od 8.00 do 10.30. Udeleženci maratona so se lahko najkasneje do 26. 08. 2019 prijavili na spletni strani www.prijavim.se. Startnina je znašala 20,00 €. Vsi prijavljeni kolesarji so morali ob prijavi priložiti (www.prijavim.se) kopijo osebnega dokumenta (osebna izkaznica ali potni list), zaradi preverjanja s strani mejne policije.

Maraton je potekal ob normalnem prometu, zato so bili kolesarji dolžni upoštevati cestno prometne predpise in navodila organizatorjev ter se po njih ravnati. Za vse prijavljene in s strani mejne policije preverjenih kolesarjev je bil v času maratona odprt mejni prehod Rigonce. Udeleženci maratona vozijo na lastno odgovornost, ter odgovarjajo za škodo povzročeno sebi ali drugim. Na maratonu je bilo strogo prepovedano prehitevanje čelnih spremljevalnih vozil. Organizator ne jamči za škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim ali tretji osebi. S svojim startom so vsi kolesarji potrdili, da so seznanjeni z določili razpisa, ki so objavljeni na prijavnem listu, na internetni strani kluba, ostalih medijih, ter po ozvočenju na sta.

Sobotna dirka okoli Grma

Organizatorji dirke Okoli Grma so imeli sladke skrbi. Na dirko se je namreč prijavilo 400 kolesarjev, kar je največ do sedaj. Prava atrakcija je bila članska dirka s startom nekaj po 18. uri na kateri je nastopilo okoli 140 kolesarjev iz petnajstih držav.

Na dirki so se kolesarji pomerili v osmih starostnih kategorijah. Tekmovanje se je pričelo ob 13:30, ko so nastopili enajstletniki. Vrhunec prireditve je bil ob 18:00, ko so se "udarili" člani. Na 1.100 m dolgem krogu je nastopilo 140 kolesarjev. Kratka in atraktivna proga je bila zanimiva za gledalce, saj so kolesarji prečkali ciljno črto vsako minuto in pol.

Adria Mobil je nastopila z vsemi najboljšimi - z Gašperjem Katrašnikom na čelu, ki je branil lansko zmago. V igri za končno zmago sta bilaa še Marko Kump, ki je slavil v sezonah 2011, 2012 in 2015 ter Dušan Rajović.