julia roberts 1 Odkrito.si

Julie Roberts sorodniki njenega moža na začetku ...

horoskop_astro_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 17. julija

Nal Husič Petisvet.si

Nal Husić: karte kažejo, kako nas 'luna gunca'

miro cerar bmw Svet24.si

Poklukar v parlamentu razkril Cerarjevo veliko ...

severina Svet24.si

FOTO: Severina, imaš res 47 let?

wabra nina-mjp Njena.si

Znana Slovenka zaradi bolezni prestala težko ...

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Izpadla Paulina razkrila ...

Šport Prilipe

Na Prilipah bo brnelo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.05.2013 07:26

Na Prilipah pri Brežicah so pripravili prvo tekmo in spopad najboljših motokrosistov za naslov državnega prvaka. Na dirki bo nastopil Tim Gajser, član elitne skupine dirkačev za svetovno prvenstvo v kategoriji MX2.

Po besedah organizatorjev AMD Brežice, je sedaj vse nared za prvi letošnji obračun najboljših domačih motokrosistov za naslov državnih prvakov v sezoni 2013.

Praznični termin mu namreč dopušča nastop na prvi domači dirki, ki bo ta četrtek pri Brežicah, le dan zatem, pa že leti na portugalsko, na naslednjo dirko za svetovno prvenstvo, ki bo konec tedna.

V Brežicah bo tako ena od ekskluzivnih priložnosti, da si vsi ljubitelji tega atraktivnega športa ogledate našo mlado ‘svetovno motokros senzacijo’ v živo na domačih tleh. Svoj nastop pa je napovedal tudi Klemen Gerčar, eden najboljših na svetu v kategoriji MX open.

Na 1500 metrov dolgi progi, ki je značilna po svojih strmih vzponih in spustih ter številnih skokih, med katerimi najdaljši ponese celo tja do 30 metrov v daljavo, se bo začelo dogajati že zjutraj. Po treningih in kvalifikacijah, ki bodo od 8.30 ure dalje, bo štart prve vožnje ob 11. uri.

Najbolj atraktivna vožnja v združeni kategoriji MX open in MX2, kjer bo nastopil tudi Tim Gajser je na sporedu ob 12.25. Po kratkem premoru, bo sledila še serija drugih voženj, ki se bodo končale po 17. uri.