Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Prilipe

Na Prilipah bo brnelo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.05.2013 07:26

Na Prilipah pri Brežicah so pripravili prvo tekmo in spopad najboljših motokrosistov za naslov državnega prvaka. Na dirki bo nastopil Tim Gajser, član elitne skupine dirkačev za svetovno prvenstvo v kategoriji MX2.

Po besedah organizatorjev AMD Brežice, je sedaj vse nared za prvi letošnji obračun najboljših domačih motokrosistov za naslov državnih prvakov v sezoni 2013.

Praznični termin mu namreč dopušča nastop na prvi domači dirki, ki bo ta četrtek pri Brežicah, le dan zatem, pa že leti na portugalsko, na naslednjo dirko za svetovno prvenstvo, ki bo konec tedna.

V Brežicah bo tako ena od ekskluzivnih priložnosti, da si vsi ljubitelji tega atraktivnega športa ogledate našo mlado ‘svetovno motokros senzacijo’ v živo na domačih tleh. Svoj nastop pa je napovedal tudi Klemen Gerčar, eden najboljših na svetu v kategoriji MX open.

Na 1500 metrov dolgi progi, ki je značilna po svojih strmih vzponih in spustih ter številnih skokih, med katerimi najdaljši ponese celo tja do 30 metrov v daljavo, se bo začelo dogajati že zjutraj. Po treningih in kvalifikacijah, ki bodo od 8.30 ure dalje, bo štart prve vožnje ob 11. uri.

Najbolj atraktivna vožnja v združeni kategoriji MX open in MX2, kjer bo nastopil tudi Tim Gajser je na sporedu ob 12.25. Po kratkem premoru, bo sledila še serija drugih voženj, ki se bodo končale po 17. uri.