Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Nova Zelandija

Naše hokejistke spet poražene

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
09.04.2013 10:41

Slovenska ženska hokejska reprezentanca je tudi na svoji drugi tekmi na svetovnem prvenstvu divizije II (skupina A) v novozelandskem Aucklandu utrpela poraz. Tokrat je v dramatični tekmi danes izgubila s Poljsko z 2:3 (0:0, 0:0, 2:3).

Slovenke so na tekmi proti Poljakinjam pokazale veliko boljšo predstavo kot na ponedeljkovi tekmi z Madžarkami, ki so jo izgubile z 1:9. Poljakinje so si sicer ustvarile kar nekaj priložnosti, a slovenska vratarka Ines Confidenti je bila odlična, na drugi strani pa tudi risinje niso bile uspešne pri končnih potezah.

Po drugi tretjini je bil izid še vedno 0:0, najlepšo priložnost za vodstvo pa je zamudila Tea Lahajnar, ki je v 28. minuti zapravila kazenski strel. Tretjo tretjino so varovanke Acija Ferjaniča začele sijajno, še pred koncem prve minute je vodilni zadetek dosegla Pia Pren. Slovenke so se nato še enkrat hitro veselile, po hitri akciji v igri z igralko več je vnovič mrežo zatresla Prenova, videti je bilo, da bodo slovenska dekleta vknjižile prve tri točke.

A to je bil račun brez krčmarja, Poljakinje se niso vdale, nekaj izključitev je "razbilo" slovensko igro in šest minut do konca tretje tretjine so Poljakinje izid poravnale. V zadnjih minutah so Slovenke z nespametno igro spet naredile prekršek, kar so Poljakinje izkoristile in le 16 sekund pred koncem tretjega dela dosegle tretji in zmagoviti zadetek.


V sredo je na svetovnem prvenstvu prost dan, v četrtek pa se bodo Slovenke pomerile z Italijankami.

Na prvenstvu četrtega kakovostnega razreda slovenske barve pod vodstvom selektorja Acija Ferjaniča branijo vratarki Hedvika Korbar in Ines Confidenti, branilke Nadja Vakaričič, Mojca Duh, Metka Manfreda, Nina Lončar, Patricija Usnik, Suzana Hafner ter napadalke Pia Pren, Tea Lahajnar, Laura Deisinger, Sergeja Zimšek, Irena Kraner, Ina Prezelj, Tamara Lepir, Ana Pršina, Urša Pazlar, Eva Dukarič, Kaja Zajfrid in Katja Biščak.