900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Lenzerheide

Neureuther dobil zadnji slalom sezone

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.03.2013 09:49

Nemec Felix Neureuther je zmagovalec zadnjega slaloma v sezoni svetovnega pokala alpskih smučarjev v Lenzerheideju. Drugi je bil Avstrijec Marcel Hirscher tretji pa Hrvat Ivica Kostelić.

Hirscher, tretji po prvi vožnji, je tudi po finalnem slalomskem obračunu sezone stopil na zmagovalni oder ter s stopničkami sklenil sijajno sezono, v kateri je drugič zapored osvojil veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala ter se prvič v karieri veselil malega kristalnega globusa v slalomskem seštevku. Hirscher se je na prav vseh slalomih v tej zimi, vključno z obema paralelnima preizkušnjama, uvrstil na stopničke.

Tekmovalci, ki so na zadnjem slalomu stopili na zmagovalni oder, so tudi trije prvouvrščeni tekmovalci v slalomskem seštevku. Hirscher je premočno zmagal z 980 točkami, na drugem mestu je Neureuther (716), tretji pa je Kostelić (535), ki je s tretjim mestom potrdil tudi končni slalomski bron ter za vsega tri točke prehitel Šveda Andreja Myhrerja, ki je pristal na četrtem mestu slalomskega seštevka. Myhrer, lanski dobitnik slalomskega globusa, je na zadnjem slalomu s četrtim mestom izgubil neposredni boj z izkušenim Hrvatom za tretje mesto slalomskega seštevka.