Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Wengen

Neureutherju slalom v Wengnu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.01.2013 14:23

Nemec Felix Neureuther je zmagovalec slaloma za svetovni pokal v Wengnu. Avstrijec Marcel Hirscher v Wengnu ni nadaljeval niza zmag v slalomu in je osvojil drugo mesto (+0,21), tretji je bil Hrvat Ivica Kostelić (+0,25). Slovencev ni bilo v finalu.



Hirscher (935) je še povečal vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučarjev pred prvim zasledovalcem Norvežanom Akslom Lund Svindalom (747), ki na slalomu ni nastopil. Hirscher s 600 točkami prepričljivo vodi tudi v posebnem slalomskem seštevku, drugi je Neureuther (486), tretji pa Šved Andre Myhrer (330), ki je odstopil na prvi progi.

Na startu prve vožnje sta bila dva Slovenca. Mitja Valenčič je odstopil v zgornjem delu proge in že drugič zapored ostal brez finala na slalomih za svetovni pokal. Klemen Kosi, ki je v Wengnu s 14. mestom v superkombinaciji osvojil prve točke v svetovnem pokalu, pa je z zaostankom 6,10 sekunde na prvi progi izpadel iz najboljše trideseterice ter je zasedel končno 45. mesto.


Do konca sezone so še štirje slalomi, naslednji bo prihodnjo nedeljo v Kitzbühlu, nato sledi slalom na svetovnem prvenstvu v Schladmingu, pred finalno tekmo v Lenzerheideju pa bo še tekma v Kranjski Gori, kjer je bil Valenčič lani osmi.