blaz svab Svet24.si

Blaž Švab je razkril, zakaj je o svoji bolezni ...

navijači Dobra karma

Duše pokojnikov so zdaj navijači na tekmi

princ harry, meghan markle, zaroka Svet24.si

Dovolj kraljevskega kiča: Harry in Meghan bosta ...

primož kastelic in dedek Svet24.si

Izbrali ste gasilca junaka: to je Primož ...

Severina Dobra karma

Severina: sreče v ljubezni nima, niti je ne bo ...

danijel promo Njena.si

Danijelovi družini je težko pri srcu

bitka v areni Njena.si

Preobrat na Kmetiji: Vodil igro, nato je sledil ...

Šport Pescara

Nibali zmagovalec, Brajkovič najboljši Slovenec

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.03.2013 19:14

Italijan Vincenzo Nibali je zmagovalec letošnje kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja.

Nibali je na današnjem 9,6-kilometrskem kronometru osvojil 12. mesto, najboljši čas pa je postavil svetovni prvak v vožnji na čas, Nemec Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step). Kristijan Koren (Cannondale) današnjo etapo končal na 15. mestu.

Za Martinom je končal Italijan Adriano Malori (Lampre), ki je zaostal šest sekund, še štiri več pa Andrey Amador (Movistar) iz Kostarike. Nibali je za zmagovalcem zaostal 26 sekund. Od dveh preostalih slovenskih kolesarjev se je na kronometru najbolje odrezal Koren, ki je z zaostankom 29 sekund osvojil 15. mesto. Janez Brajkovič (Astana) je bil 52., ciljno črto je prečkal 55 sekund za Martinom.

V skupnem seštevku je do druge skupne zmage na tej dirki prišel Nibali, ki je bil najboljši tudi lani. Na drugem mestu je končal Britanec Chris Froome (Sky), ki je zaostal 23 sekund, z 52 sekundami zaostanka pa je do tretjega mesta skupno prikolesaril Španec Alberto Contador (Team Saxo-Tinkoff). Brajkovič je osvojil skupno 50. mesto, štiri mesta za njim pa je končal Koren.

"Zelo sem vesel. Zelo pomembno je zmagati, to je moja prva zmaga v sezoni. Ta je verjetno bolj pomembna kot lanska zmaga, ker so letos nastopili kolesarji kot so Rodriguez, Froome in Contador. Bila je fantastična dirka," je po zmagi povedal Nibali.