mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Pescara

Nibali zmagovalec, Brajkovič najboljši Slovenec

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.03.2013 19:14

Italijan Vincenzo Nibali je zmagovalec letošnje kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja.

Nibali je na današnjem 9,6-kilometrskem kronometru osvojil 12. mesto, najboljši čas pa je postavil svetovni prvak v vožnji na čas, Nemec Tony Martin (Omega Pharma-Quick Step). Kristijan Koren (Cannondale) današnjo etapo končal na 15. mestu.

Za Martinom je končal Italijan Adriano Malori (Lampre), ki je zaostal šest sekund, še štiri več pa Andrey Amador (Movistar) iz Kostarike. Nibali je za zmagovalcem zaostal 26 sekund. Od dveh preostalih slovenskih kolesarjev se je na kronometru najbolje odrezal Koren, ki je z zaostankom 29 sekund osvojil 15. mesto. Janez Brajkovič (Astana) je bil 52., ciljno črto je prečkal 55 sekund za Martinom.

V skupnem seštevku je do druge skupne zmage na tej dirki prišel Nibali, ki je bil najboljši tudi lani. Na drugem mestu je končal Britanec Chris Froome (Sky), ki je zaostal 23 sekund, z 52 sekundami zaostanka pa je do tretjega mesta skupno prikolesaril Španec Alberto Contador (Team Saxo-Tinkoff). Brajkovič je osvojil skupno 50. mesto, štiri mesta za njim pa je končal Koren.

"Zelo sem vesel. Zelo pomembno je zmagati, to je moja prva zmaga v sezoni. Ta je verjetno bolj pomembna kot lanska zmaga, ker so letos nastopili kolesarji kot so Rodriguez, Froome in Contador. Bila je fantastična dirka," je po zmagi povedal Nibali.