požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Šport

Nika Omerzo nastopila na svetovnem pokalu Karate 1 Series A v Guadalajari v Španiji

Piše: Karate klub Brežice

Čas objave:
16.02.2018 11:09

Prejšnji vikend je v španskem mestu Guadalajara potekala tekma svetovnega pokala Karate 1 Series A, na kateri se že zbirajo točke za nastop najboljših na olimpijskih igrah v Tokyu leta 2020. Udeležila se ga je tudi edina Slovenka v kategoriji kate članice, ki prihaja iz Karate kluba Brežice, Nika Omerzo.

Zaradi hude selekcije pri nastopajočih, ki je določena s strani mednarodnega olimpijskega komiteja, bo v vsaki disciplini lahko nastopila le peščica (deset najboljših s svetovne lestvice). Zbiranje točk je torej v polnem zamahu in tudi konkurenca na svetovnem pokalu je vse hujša. V kategoriji kate članice, kjer je tokrat nastopila naša brežiška katašica Nika Omerzo, je imela kar 156 tekmic s celega sveta.

Nika, ki je v članske vrste uspela priti pred kratkim, svoje nastope iz tekme v tekmo dograjuje in izboljšuje. Nika je bila v prvem kolu prosta, potem pa je s kato Paiku zelo dobro in pogumno nastopila proti Španki Alicii Sanchez Jimenez, vendar so sodniki naprej poslali Španko, ki pa se žal v izredno močni konkurenci ni uspela prebiti v finale, s čimer bi Niki omogočila nadaljnji bolj za odličja. Mlada, 16- letna Nika, je tako na svoji drugi tekmi svetovnega pokala ostala brez vidnejše uvrstitve, nabrala pa je veliko novih dragocenih izkušenj in še več prijateljstev z najboljšimi na svetu in bo že na naslednji tekmi svetovnega pokala, ki bo v začetku marca v Salzburgu v ponovno poskušala priti do novih točk na svetovni lestvici. V Avstrijo jo bo spremljala tudi njena klubska in reprezentančna kolegica Nastja Galič, ki bo Niki v dodatno podporo. Obema želimo veliko športne sreče in odlične nastope na tekmi Karate 1 serias A v Salzburgu. Še enkrat, čestitke Nika Omerzo in pogumno naprej!