900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Krško

NK in NŠ Krško prekinila pogodbo o sodelovanju

Piše: STA

Čas objave:
07.02.2019 12:27

Vodstvo nogometnega kluba Krško je prejšnji teden prekinilo pogodbo z nogometno šolo NK Krško, zdaj pa je 21 trenerjev NŠ sporočilo, da so zapustili NK Krško. Trenerji menijo, da si trenutno vodstvo ne zasluži njihovega zaupanja.

Kot so trenerji zapisali v današnjem sporočilu za javnost, je NK Krško pogodbo o sodelovanju prekinilo brez vnaprejšnjega opozorila. Vseh 21 trenerjev se je zato odločilo za odhod iz NK Krško. Nezaupnico trenutnemu vodstvu so izkazali tudi številni igralci iz vrst mladincev in kadetov, ki pod trenutnim vodstvom svoje prihodnosti ne vidijo več v NK Krško, sporočajo trenerji.

Vodstvo in trenerji NŠ NK Krško so po zadnji skupščini kluba zapisali, da bodo zaradi odgovornosti do otrok in staršev še naprej delali na igriščih Stadiona Matije Gubca v dobro krškega in posavskega nogometa. To so nameravali početi dokler bo spoštovana medsebojna pogodba.

"Žal je vodstvo kluba NK Krško v petek, 1. februarja, brez vnaprejšnjega opozorila in brez argumentov enostransko odpovedalo pogodbo o sodelovanju z NŠ NK Krško. Trenerji NŠ se ne strinjamo z načinom vodenja NK Krško in vodstvom, ki enostransko sprejema odločitve, ki po našem mnenju niso sprejete za dobrobit mladinskega nogometa, ampak z namenom reševanje dolga članske ekipe," so prepričani trenerji. Verjamejo, da NK Krško zanimajo finance NŠ, ki so v letu 2018/19 bogatejše za 207.600 evrov sredstev Evropske nogometne zveze, ki so namenjene izključno mladim.

"Naš zadnji poskus vzpostavitve pogovora z vodstvom NK Krško in aktivacije partnerjev krškega nogometa je bil ponedeljkov predlog, po katerem bi med drugim vsi vpleteni skupaj določili novega predsednika NK Krško in člane upravnega odbora, kjer bi krška stroka imela tretjino predstavnikov. Partnerji krškega nogometa se do našega predloga niso opredelili, vodstvo NK Krško pa je naš predlog pisno zavrnilo," so še dodali trenerji.

"V prihodnjih tednih bomo ustanovili nov nogometni klub in k sodelovanju povabili vse starše in otroke, ki si še naprej želijo strokovnega in strateškega dela trenerjev ter ne želijo, da lahko skupaj s stroko v vsakem trenutku postanejo ujetniki dolgov članskega nogometa v primežu politike," še obljubljajo.

Prekinitev pogodbe med NK in NŠ Krško je na svoji spletni strani potrdil tudi krški prvoligaš in nadalje zapisal: "Hkrati so bili vsi trenerji, zaposleni v ND Posavje ali kot pogodbeni delavci ND Posavje, povabljeni k nadaljnjemu sodelovanju, z namenom, da zagotovimo nemoteno nadaljevanje dela z mladimi nogometaši. Nihče izmed njih se ni odločil za nadaljevanje sodelovanja. Kot nekateri veste, smo v prejšnjem tednu želeli z vami govoriti osebno, a so nam to preprečevali zaposleni in trenerji ND Posavje."

"Ostro pa obsojamo izvajanje vodje ND Posavje in trenerjev v zadnjem tednu, ko z lažmi ustrahujejo in zavajajo vaše otroke, da bo klub propadel in da ne bo več treningov. Sedanji zaposleni v nogometni šoli so za svoje delo plačani, zato se nam zdi nekorektno in nešportno pozivanje k izpisu otrok iz nogometne šole," še menijo v NK Krško, v katerem obljubljajo, da bodo v začetku naslednjega tedna poskrbeli za nadaljnje treninge otrok.