Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Skopje, Ljubljana

NOGOMET: Slovenci danes proti Makedoncem

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
14.11.2012 05:36

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri v Skopju igrala prijateljsko tekmo z Makedonijo.

Za izbrance Slaviše Stojanovića je po slabem uvodu kvalifikacij za SP 2014 vsaka preizkušnja dobrodošla, tokrat pa je selektor na pot peljal 22 igralcev, med katerimi ne bo nekaterih standardnih igralcev, kot sta Boštjan Cesar in Mišo Brečko.

Selektor Slaviša Stojanović je na treningih uigraval nov sistem, ki ga bo ob odsotnosti nekaterih standardnih nogometašev preizkusil na današnjem obračunu. Stojanović bo tako bržčas namesto Miša Brečka na desni bočni branilski položaj postavil Andraža Struno, v sredini obrambe bo ob Marku Šulerju namesto poškodovanega Boštjana Cesarja Dominic Maroh, na levem bočnem pa Bojan Jokić. Glavne spremembe se obetajo v zvezni vrsti, kjer naj bi zaigrala trojka Kevin Kampl, Rene Krhin in Andraž Kirm, za napadalcema Josip Iličić, v napadu pa Tim Matavž ter Robert Berić oziroma Zlatko Dedić.


Slovenija je na zadnji lestvici Mednarodne nogometne zveze izgubila kar nekaj mest in je trenutno 49., Makedonija pa je pridobila 21 mest in je 83. Kot zanimivost velja omeniti, da je bila Slovenija prvi uradni tekmec makedonske izbrane vrste, ki je leta 1993 na prijateljski tekmi v Kranju zmagala s 4:1. Makedonci so bili boljši tudi na drugi medsebojni tekmi, in sicer leta 1994, ko so v Skopju slavili z 2:0. "Vemo, da je Makedonija dobra reprezentanca. Mi bomo šli na zmago, videli pa bomo, ali se bo izšlo po naših željah," pred tokratno tekmo pravi Berić.

Tekma v Skopju bo na Areni Filipa II. Makedonskega, stadionu, ki po posodobitvi leta 2011 sprejme 33.800 gledalcev. Danes jih pričakujejo manj kot 10.000.