Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Pariz

Norvežani prvi polfinalisti rokometnega SP

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.01.2017 19:46

Reprezentanca Norveške je prvi polfinalist rokometnega svetovnega prvenstva v Franciji. V današnjem uvodnem četrtfinalu so Norvežani v Albertvillu premagali Madžarsko z 31:28 (17:10). V četrtfinalu se pravkar merita Francija in Švedska (19.00), ob 20:45 pa bosta še dve tekmi: Slovenija in Katar ter Španija in Hrvaška.

Madžari so v osmini finala nekoliko presenetljivo premagali olimpijske prvake Dance, še enega koraka v boju za medalje pa nato niso zmogli. Norvežani so izjemno dobro začeli dvoboj in že v šesti minuti po golu Kristiana Bjornsena ušli na 6:1, začetni zaostanek pa so Madžari neuspešno naskakovalo ves prvi polčas. Ta se je končal s 17:10 za Norvežane.

V nadaljevanju se je tekma odvijala v podobnem ritmu. V 45. minuti je bila razlika za razigrane Norvežane že + 10 (26:16) in jasno je bilo, da bodo Madžari zelo težko prišli do preobrata. Ob koncu so poraz sicer precej ublažili, ko so z delnim izidom 6:2 prišli do 25:30 tri minute pred koncem, dvomov o tem, kdo bo šel v boj za medalje, pa ni bilo. Na koncu je bilo na semaforju 28:31.


Pri zmagovalcih je Espen Lie Hansen dosegel šest golov, po pet sta jih dodala še Robin Kent Sonnesen in Sander Sagosen. Pri Madžarih pa je bilo 11 golov Gaborja Csaszarja vseeno premalo za kaj več kot časten poraz.

Norvežani se bodo v polfinalu pomerili z zmagovalcem dvoboja med Španijo in Hrvaško.