900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

FOTO: Nov trener in dve okrepitvi pri Krki

Piše: Radio Krka/MOK Krka NM

Čas objave:
20.07.2018 10:51

V Moškem odbojkarskem klubu Krka so letos zavihali rokave in nekoliko premešali kader za prihodnjo sezono.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so uspeli zadržati večino nosilcev igre. Tako bodo tudi v novi sezoni barve Krke zastopali Martin Kosmina, Grega Erpič, Grega Ožbalt, Ivan Vrhovšek, Gašper Pucelj, David Renko, Valentin Turk, Luka Lindič, Rok Dimič, Aljoša Kafol in Leon Gorše, ekipi pa se bosta pridružila dva mlada in obetavna igralca - David Kumer in Svit Hafner. Fantje bodo trenirali pod taktirko glavnega trenerja Tomislava Mišina.

Odbojkarji novomeške Krke so si po skromni prvi polovici lanske sezone v nadaljevanju z dobrimi nastopi sicer priborili obstanek v prvoligaški druščini, da pa je ekipa potrebna osvežitve, je bilo jasno že pred koncem sezone.

Na mestu trenerja se je klub po dveh letih zahvalil Jožetu Časarju. Nov glavni trener prve članske ekipe je tako postal hrvaški strokovnjak Tomislav Mišin, do nedavnega trener zagrebškega kluba HAOK Mladost. Nekdanji vrhunski organizator igre, ki bo septembra dopolnil 47 let, se je z odbojko prvič resneje srečal v odbojkarskem klubu Željezničar v Osijeku. Kariera ga je vodila po številnih klubih na Hrvaškem, preizkusil pa se je tudi na Poljskem, Nizozemskem in v Franciji. Slovenija mu ni tuja, saj je sezono odigral tudi v slovenskem OK Fužinar. Kot igralec je osvojil številne naslove, med drugim je po dvakrat osvojil hrvaško prvenstvo in hrvaški pokal, postal pa je tudi prvak francoske lige ProB. Med trenerje se je podal pred sedmimi leti. Sprva je bil tri leta trener MOK Zagreb, nato pa se je preselil k mestnemu rivalu, v HAOK Mladost. Svoje varovance je štirikrat popeljal do naslova pokalnih prvakov, prvenstvo štirikrat končal kot podprvak, leta 2016 pa je osvojil še super pokal. Njegov pomočnik bo nekdanji glavni trener Krke in vodja mladinskega pogona, znan obraz dolenjske odbojke, Jernej Rojc.

David Kumer (23 let, 193 cm) je v Braslovčah rojeni Savinjčan, ki se dobro znajde tako na mestu korektorja kot tudi sprejemalca napadalca. Nekdanji kadetski in mladinski reprezentant je pri desetih letih svoje prve odbojkarske korake naredil v Šempetru. Kariero je nadaljeval v Šoštanju, dve leti in pol je bil član ACH Volleya, po kratkem postanku v matičnem Šempetru pa je v lanski sezoni zastopal barve OK Črnuče.

Svit Hafner (24 let, 181) je z odbojko začel pri rosnih desetih letih, že od samega začetka pa igra na položaju organizatorja igre. Svit je produkt odbojkarske šole Triglava iz Kranja, kjer se je prvič spoznal z odbojkarsko igro, se kalil pri mlajših selekcijah in prve izkušnje v članski selekciji nabiral v drugi ekipi Triglava. Po štirih letih kaljenja v tretji ligi se je pridružil prvoligaški selekciji, kjer je igral nadaljnja štiri leta. Kot posojeni igralec je pot nadaljeval v Črnučah v 2. DOL, z isto ekipo pa je lani nastopal v prvi državni odbojkarski ligi.

Po odhodu Mihe Bregarja v Calcit in po odločitvi Uroša Erpiča, da dvoransko odbojko zamenja z odbojko na mivki, je nastala vrzel na mestu blokerja. Klub si prizadeva najti okrepitev tudi na tem položaju, v nasprotnem primeru bo to odlična priložnost za novomeške mlade upe, so v sporočilu za javnost zapisali v MOK Krka Novo mesto.