hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

Krkaši na kolena spravili Celjane in osvojili zgodovinsko trofejo

Piše: STA

Čas objave:
05.09.2018 16:52

Uvod v novo rokometno sezono 2018/19 se je po infarktni končnici razpletlo po željah Novomeščanov, ki so v nabito polni dvorani Marof z odlično igro na kolena spravili favorizirane Celjane in prvič v zgodovini kluba osvojili slovenski superpokal.

Spektakularna tekma je bila v prvem delu srečanja povsem izenačena. Rokometaši Celja pod vodstvom Branka Tamšeta so si v začetku dvajsete minute že priigrali tri gole prednosti (9:6), po novomeški minuti odmora pa so jih gostitelji v 24. minuti ujeli in izenačili na 9:9. V začetku drugega polčasa so si bojeviti in za dvoboj pred domačimi gledalci izjemno razpoloženi Krkaši v 37. minuti priigrali dva gola prednosti (15:13), nato pa so Celjani hitro našli odgovor. V 41. minuti so izenačili na 15:15, sedem minut kasneje po dolgem času znova povedli z 18:17, a varovanci trenerja Mirka Skoka niso popuščali. V končnici tekme so rokometaši Krke zaigrali naravnost odlično in z golom Jake Jakšeta v 57. minuti znova povedli z 20:19, v samem finišu pa so zaigrali zbrano, ko je 38 sekund pred zadnjim sodniškim žvižgom za vodstvo Krke za dva zadetka prednosti zadel Kristijan Pršina ( 22:20), pa je bilo že znano, da bo Krka na krilih izjemne publike prvič v zgodovini kluba osvojila prestižno lovoriko. Končni rezultat tekme je bil 23 : 22 ( 11:12).


Izjave po tekmi:
Jaka Jakše, igralec Krke: » Še ne dojamem! To ni mogoče, saj si niti v sanjah nisem predstavljal tega, kar smo dosegli. Vse se je poklopilo, igrali smo fenomenalno, borili smo se za vsako žogo in Celju odvzeli skalp. Fantom res poklon za tako igro, poleg tega pa nam je do zmage pomagala fantastična publika. To je za naš klub velik dosežek, dosežek, s katerim začenjamo pisati zgodovino«.


Jernej Papež, igralec Krke: » To je neverjetno. To je zgodovinski uspeh. Celje ni izgubilo že tri, štiri leta. Premagati Celje je zame največja zmaga v karieri. Imeli smo fantastično podporo s tribun, vratar je bil na nivoju in zasluženo je prva lovorika v sezoni ostala v Novem mestu«.


Branko Tamše, trener RK CPL: » To je ena velika klofuta, če se lahko tako izrazim. Krka je igrala doma, imeli so močno podporo s tribun in odličnega vratarja, v bistvu se jim je vse poklopilo. Mi smo tekmo izgubili v napadu, saj smo zabili absolutno premalo golov in nismo igrali naše značilne igre. Tako se je danes pač izšlo, lahko pa mojim fantom očitam slabo igro v napadu, z obrambo pa sem bil zadovoljen«.


Statistika:
MRK Krka: Pavlin, Tomič, L. Rašo 1, Bevec, Didović 4, Okleščen 2, Pršina 3, Irman, Jakše 5, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Papež 8 (2), Kukman, Windischer, Matko.
Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin, Vujović 1, Jurečič 4, Malus 1, Razgor 3 (2), Marguč 1, Šarac 4, Grošelj 1, Nenadić, Kodrin 3 (1), Horžen, Makuc, Anić 2, Dušebajev, Bećiri 1.
Sedemmetrovke: Krka 3 (2), Celje Pivovarna Laško 6 (3).
Izključitve: Krka 4, Celje Pivovarna Laško 10 minut.