Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Ljubljana

Od srede dalje košarkarji za naslov prvaka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.03.2013 16:17

V sredo košarkarji začenjajo z drugim delom Lige Telemach. Na današnji novinarski konferenci so trenerji šesterice, ki se bo borila v Ligi za prvaka, predstavili svoje želje in cilje. V elitni skupini je šest moštev, ki se bodo po dvokrožnem sistemu merile za uvrstitev v polfinale in posledično v ligo Aba, v nižji skupini pa se bo preostalih šest moštev borilo za obstanek v ligi Telemach.

Najboljše košarkarske ekipe v prihodnjih dveh mesecih čaka peklenski ritem igranja. Tekme se bodo vrstile dvakrat na teden (sreda - sobota), tako da se bo liga za obstanek končala konec aprila, polfinalna para v skupini za prvaka pa bosta znana v začetku maja.

Zmago Sagadin, trener Heliosa:
"Pred začetkom sezone nisem pričakoval le našo uvrstitev v Ligo za prvaka, temveč tudi borbo za tri mesta, ki vodijo v Ligo ABA. Prava športna katastrofa je, da Union Olimpija in Krka Sloveniji proti Širokem in Igokeji nista uspeli zagotoviti dodatnega mesta. Menim, da si slovenska košarka ta tri mesta na Jadranu zasluži, a za to potrebno je prikazati kvaliteto. Na žalost našima kluboma to ni uspelo in sedaj nam preostaneta le še dve mesti, za kateri sta glavna favorite že omenjena kluba. Ostali klubi, ki smo se uvrstili v Ligo za prvaka, smo v poziciji, da poskušamo presenetiti. Že v prvem delu Lige za prvaka smo pokazali izenačenost in nepredvidljivost. Pri Heliosu smo končno zdravi in zadnjih 14 dni pospešeno treniramo. Treningov bo sedaj počasi konec, saj v Ligi za prvaka tedensko prihajata dve tekmi. Poskušali bomo biti neugoden tekmec vsem nasprotnikom. Za vsako tekmo bomo pripravili takšen sistem, da bi lahko zmagali. Koliko bomo pri tem uspešni, bo pokazal čas. Liga Telemach bo zagotovo zanimiva vse do konca."

Gašper Potočnik, trener Krke:
"Čestitke vsem klubom iz prvega dela Lige Telemach za uvrstitev v Ligo za prvaka. Cilji Krke se boli vedno visoki in tudi to sezono je tako. Osnovni cilj je preboj v finale, velika želja pa ponovitev uspeha zadnjih treh sezon. Vsaka tekma Lige za prvaka bo izenačena, nepredvidljiva in potrebno jo bo začeti maksimalno skoncentrirano. V moštvu imamo velike težave s poškodbami. Upam, da bomo v čim krajšem času nastopali kompletni. Nadejam se dobrih rezultatov."

Igor Kuzma, trener Maribora Messerja:
"Z uvrstitvijo v Ligo za prvaka smo dosegli zastavljen cilj pred začetkom sezone Lige Telemach. Ob dejstvu, da v Mariboru ne bomo videli EuroBasketa, smo veseli, da bodo v dvorani Tabor gostovala vsaj najboljša slovenska moštva. Rezultatskega pritiska v ligi za prvaka nimamo. Naš pritisk bo le to, da vsako tekmo začnemo angažirano in osredotočeno. Maribor je bil v preteklosti že košarkarsko mesto, ki je dal košarkarje evropskega in svetovnega kova. Sredi 90. let je bila mariborska košarka v polnem vzponu, nato pa se je zaradi takšnih in drugačnih razlogov začelo životarjenje. Po ustanovitvi Maribora Messerja leta 2005 je košarka v štajerski prestolnici znova v vzponu. Naša želja je, da znova oživimo tisto, kar smo v Mariboru imeli nekoč. Istočasno se želimo slovenskim javnosti predstaviti v svetli luči."


Damjan Novaković, trener Tajfuna:
"Pri Tajfunu bomo Ligo za prvaka začeli z majhnim zamikom, saj smo na željo Uniona Olimpije prestavili tekmo 1. kola. Po novoletnem premoru smo v Ligi Telemach zaigrali kot prerojeni in upam, da bo tudi ta premor med prvim in drugim delom na nas pozitivno vplival. V torek se podajamo tudi na mini priprave v Poreč. Zadnji dve tekmi smo odigrali slabo in naredili bomo vse, da se vrnemo v takšno formo, ki smo jo kazali januarja, februarja. Resnično upam, da nam bodo te priprave dobro dele ter da se bomo v Ligi za prvaka dobro igrali."

Sašo Filipovski, trener Uniona Olimpije:
"Že Pokal Spar je pokazal, da bodo tekme v Ligi za prvaka trde, z veliko borbe za vsako zmago. Želja celotne ekipe Uniona Olimpije je, da naslov vrnemo v Ljubljano. Čaka nas izredno težka naloga. Dali bomo vse od sebe, da tekme Lige za prvaka odigramo dovolj dobro, da zmagujemo in naslov vrnemo v slovensko prestolnico."

Miloš Šporar, trener Zlatoroga:
"V Zlatorogu smo izjemno zadovoljni in veseli z narejenim v prvem delu Lige Telemach. Naš glavni cilj pred sezono je z uvrstitvijo v Ligo za prvaka dosežen. Morda smo v nekem trenutku naše cilje celo presegli. Jasno je, da drugi del državnega prvenstva začenjamo z ničle. Vse kot uvrstitev Krke in Uniona Olimpije na prvi poziciji pred zaključnimi boji bi bila senzacija. Vsi ostali klubi smo izenačeni. Med name ni velikih neznank in razlik v kvaliteti. A pred kvaliteto košarkarjev in njihovo uigranost bi postavil karakter ekipe. Želja, motiv ter psihološka priprava bodo delili vstopnice za tretje in četrto mesto po drugem delu Lige Telemach. Zdravstveno stanje naše ekipe je v redu. Nekaj težav ima le Samo Udrih. Vsi dobro vemo, kaj on pomeni za ekipo. Pa ne le na igrišču, temveč že s prisotnostjo na klopi in v garderobi. Upam, da se bo naši ekipi priključim čim prej ter da bo naša pika na i. Mislim, da je zelo realno, da se spogledujemo s polfinalom Lige Telemach. A to ni nekaj, kar bi bilo nujno za našo ekipo. Če nam bo uspelo bomo veseli, če ne pa bomo prav tako zadovoljni. Neuvrstitev v polfinale za Zlatorog ne bi bilo nič tragičnega."