Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

Odbojkarji klonili

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.02.2013 21:55

Odbojkarji Astec Triglava so v tekmi 2. kroga zelene skupine 2. dela 1. DOL Radenska Classic v Novem mestu premagali Krko s 3:0.

Odbojkarji Astec Triglava zanesljivo korakajo k prvemu mestu v zeleni skupini. V Novem mestu so se pokazali v dobri luči in so dokaj zanesljivo prišli do nove zmage. Svoje priložnosti so sicer imeli tudi Dolenjci, ki pa so slabo odigrali končnici drugega in tretjega niza, tako da so morali na koncu priznati kapitulacijo.

Krka je dvoboj začela slabo. Napake so se vrstile, predvsem so bili njeni igralci nezanesljivi v napadu, prav nasprotno pa velja za Kranjčane, ki so po točki razpoloženega Jana Klemenčiča povedli z 9:3. Krka se je sicer približala na 8:11, toda nato spet naredila preveč napak, da bi se bolj približala. Štiri zaporedne točke so Kranjčane spet pripeljale do zanesljivega vodstva, ki ga do konca domači niso ogrozili.


So pa zato krkaši v nadaljevanju popravili igro. Napak je bilo manj, več so jih začeli delati Gorenjci. Tako je bilo v drugem nizu izenačeno vse do končnice. Krka je celo vodila z 21:20, toda blok Andreja Štembergarja Zupana je goste spet popeljal do vodstva, nato pa so osvojili še tri zaporedne točke, s tem pa povedli z 2:0.

Gosti so imeli pobudo tudi na začetku tretjega niza, a pred drugim tehničnim odmorom so gostitelji povedli s 15:12. Astec Triglav je ekspresno izenačil, do konca pa so gledalci gledali enakovredno igro. As Roka Žlajpaha je Krki prinesel vodstvo z 18:16, toda tekmec je hitro vrnil in tudi prišel do zaključne žoge. Prvo ni izkoristil, drugo pa je, končni izid je postavil Klemenčič.