mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport

Odbojkarji Krke se veselijo prve zmage v letošnji sezoni

Piše: S.V.

Čas objave:
07.02.2018 09:52

V novomeški športni dvorani Marof sta se v vnaprej odigrani tekmi 15. kroga 1. DOL pomerila domača Krka in Triglav Kranj. Prve zmage v letošnji sezoni so se po preobratu veselili domači odbojkarji. V domači vrsti sta blestela Turk in Kosmina, pri gostih je bil najbolj razpoložen Bregant.

Tekmo so pričakovano bolje pričeli Gorenjci. Domači so zopet stežka nsprotniku odvzemali servis, saj je šepala učinkovitost v napadu. Na drugi strani teh težav niso imeli gosti. Skozi celoten niz so dobro sprejemali, Kök tako ni imel težkega dela z razigravanjem svojih napadalcev. Ti so bili pri svojem delu učinkoviti in prednost je počasi naraščala. Pri zaostanku z 10 proti 18 je strateg domačih poskusil še z drugim polminutnim odmorom. Njegovi varovanci so nato zaigrali nekoliko bolje, a očitnega niso uspeli preprečiti. Po asu Malija za vodstvo gostov s 23 proti 16 je bilo že jasno, da bo niz pripadel Triglavanom. Z uspešnim prvim tempom ga je zaključil Rezar.

Drugi niz so odločneje odprli domači in po uspešnem bloku Bregarja pobegnili na tri točke prednosti.

V napadu domačih sta se razigrala Kosmina in Vrhovšek, zato je trener gostov pri rezultatu 9:5 že posegel po odmoru. Ta poteza se je izkazala za nadvse uspešno, saj so gosti nato zaigrali veliko bolje in priključek ujeli na 11. točki. V končnici niza se je ponovila letos že večkrat videna zgodba novomeških odbojkarjev. Pri rezultatu 19:22 je servis v avt poslal Bregar. Sledil je neučinkovit napad domačinov, katerega so Triglavani brez težav ubranili, Rezar pa je poskrbel za atraktivno točko. Zadnjo točko v drugem nizu so z lastno napako podarili Krkaši.

Tretji niz so podobno kot drugega odprli domači z vodstvom 5:2. Hitro je sledila reakcija na klopi gostov, ki pa tokrat ni imela takojšnjega učinka. Grega Erpič je z blokom ustavil poskus someščana Janka Breganta, na prvi tehnični odmor in vodstvo s šestimi točkami pa je Novomeščane z asom popeljal Valentin Turk. Pozneje so se dodobra razvnele strasti na igrišču. Karton je najprej prejel Kosmina, nekaj točk pozneje pa še Bregant. Prednost Krkašev se je nato začela topiti, kljub temu pa je ob drugem tehničnem odmoru, po novem asu Turka, semafor še vedno kazal tri točke prednosti v korist domačih. Zaključek niza je bil izenačen, kot že dolgo ne v športni dvorani Marof. Gosti so priključek ujeli po zaslugi zanesljivega Rezarja, točko z začetnega udarca je pristavil še Lužovec. Prvo zaključno žogo je domačim priigral Turk. Bregant je izzid poravnal na 24. Po napaki gostov je na servis stopil razigryni Turk in na veselje domačih z močnim udarcem v statistiko vpisal nov as, s tem pa je tretji niz pripadel Krki.

Večji del četrtega niza so pobudo držali novomeški odbojkarji, toda Triglavani se niso predli ter so vnovič poskrbeli za napeto končnico. Po uspešnem napadu Breganta so gostitelje ujeli na 18. točki. V napeti končici je bila vsaka točka trdo prigarana, pri tem pa so bili bolj uspešni domači odbojkarji. Tekmo je v peti niz poslal razpoloženi Turk.

Tudi peti niz je bil v znamenju Krkašev. Ob menjavi igralnega polja so imeli domačk tri točke prednosti, kar jim še ni zagotavljalo mirnega nadaljevanja. Toda v napadu je bil uspešen Turk, z blokom pa so nato Krkaši ujeli še Breganta. Dano priložnost je ob menjavi na servisu odlično izkoristil mladi Uroš Erpič in dosegel as za 12:6. čeprav je že kazalo na lahko osvojen niz, pa so se morali Krkaši za zmago močno potruditi. Triglavani so se z zadnjim jurišom, tudi po zaslugi napake Vrhovška, uspeli približati na vsega točko zaostanka (14:13), toda Rezarju se je na servisu zatresla roka in Krkaši so lahko pričeli slaviti prvo zmago v letošnji sezoni.

Martin Kosmina, kapetan Krke: "Zadovoljen sem, da smo končno smo sestavili tri sete tako, kot je treba. Dva seta smo potrebovali, da smo se prebudili, nato pa nam je steklo. Nekaj nihanj je še bilo, na odpravi le teh bomo še morali delati. Je pa ta zmaga lepa vzpodbuda pred nadaljevanjem sezone."