testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Šport Lillehammer

Orli po zapletu med desetrico

Piše: Radio Krka

Čas objave:
25.11.2012 17:28

Današnja tekma smučarjev skakalcev v Lillehammerju je minila v pravi zmešnjavi pri objavi rezultatov, zato se uradni nekoliko razlikujejo od neuradnih. Tako Jurij Tepeš ni zasedel devetega mesta, ampak sedmo, tako da je bil Jaka Hvala osmi, Peter Prevc pa deveti.

Prva serija je slovenskemu taboru prinesla potrditev, da je v pripravljalnem obdobju dobro delala. Jurij Tepeš je namreč s skokom 137,5 metrov držal visoko sedmo mesto. Ljubljančan je za najboljšim po polovici tekme domačinom Andersom Fannemelom zaostajal 10,3 točke, kar je pomenilo, da je v "drugem polčasu" mogoče tudi občutno napredovanje po lestvici. V finalno serijo so se uvrstili tudi preostali trije skakalci. Jaka Hvala (134,5) je bil 14., Peter Prevc (136,0) 15. in Robert Kranjec (129,5) 21.

V finalni seriji je izmed Slovencev prvi nastopil Kranjec. Svetovni prvak v poletih je skočil 128,0 metrov, kar ga je na koncu popeljalo do 18. mesta. Hvala in Prevc sta pristala pri 133,0 metrih in se občutno dvignila po lestvici navzgor, vse do osmega (Hvala) oz. devetega mesta (Prevc). Jurij Tepeš je poletel do 133,5 metrih in se uvrstil tik pred reprezentančna kolega na sedmo mesto. Velja omeniti, da je Hvala z današnjo uvrstitvijo izenačil uspeh kariere.

Finalno serijo je sicer zaznamovala zmeda s sodniški ocenami. Celotni sodniški računalniški sistem je namreč v drugem delu zatajil, zaradi česar so nekateri tekmovalci dobili za skok same dvajsetine. Dva tehnična odmora in nekoliko daljše čakanje na uradne rezultate so pomenili negotovost med tekmovalci.

"Z uvrstitvami na današnji tekmi sem zelo zadovoljen. Dobili smo še dva tekmovalca zraven, da ne leži vse na Petru in Jaki. Tu sta še Jurij in Robert. Trije skakalci med najboljšo deseterico je odličen uspeh. Tudi Robertova 18. mesto je lep rezultat. Sem zadovoljen. Že konec oktobra smo dobro skakali, morda še nekoliko bolje kot sedaj. Vesel sem, da lahko v miru nadaljujemo sezono," je po tekmi razmišljal glavni trener Goran Janus.


Zmage se je razveselil Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki je v finalu napadel iz druge pozicije ter vodilnemu domačinu Andersu Fannemelu preprečil prvo zmago na tekmah svetovnega pokala. Norvežan se je na konec zadovoljil z drugim mestom. Thomas Morgenstern je iz druge posamične tekme iztržil tretje mesto.

Zmagovalec sobotne tekme Severin Freund je v prvi seriji kot edini nastopil z vetrom v hrbet ter se tako za las prebil v finale. Nemec je sicer v drugo nekoliko napredoval, a s 16. mestom izgubil rdečo majico vodilnega. Vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala je tako prevzel Morgenstern.

Slovenski tekmovalci so takoj po tekmi odšli na letališče in odpotovali proti domovini. Skakalce že v petek čaka nova tekma v Kuusamu, naši orli pa bodo proti Finski odpotovali v sredo.