anel sijarić Svet24.si

14-letni Anel je izginil neznano kam

Marieke Vervoort Svet24.si

Paraolimpijka izbrala evtanazijo in se poslovila ...

mačka Dobra karma

Vsak odtenek mačjega kožuščka nosi posebno ...

nomago, avtobus Svet24.si

Šofer "zaradi varnostnih razlogov" dijakinj ni ...

ad Odkrito.si

Zdravljenje atopijskega dermatitisa je zahtevno, ...

Selena Gomez Najstnica.si

Selena Gomez v novi pesmi govori o Justinu ...

Primoz Roglic, Lora Klinc Njena.si

Primož Roglič objavil sina, s katerim sta si ...

Šport Novo mesto

Poletje na kegljišču Vodnjak

Piše: Kegljišče Vodnjak, I.V.

Čas objave:
11.07.2019 12:15

Poletje je čas, ko se na kegljiščih ne dogaja nič posebnega – nekatera so celo zaprta. Na kegljišču Vodnjak v Novem mestu pa temu ni tako – tu se zelo veliko dogaja.

Finalisti na turnirju KD Vodnjak (T.J.).jpg
Finalisti na turnirju KD Vodnjak
T.J.

V sklopu dogodkov, ki so ga pri upravljalcu kegljišča - Kegljaškem društvu Vodnjak, poimenovali »Poletje na kuglu«, potekajo naslednja tekmovanja:
- Pokal KS Mali Slatnik,
- Medregijski turnir,
- 30 lučajev – čiščenje,
- Turnir ekip,
- »Nočni turnir«.

091217_188154_KD_Vodnjak_.jpg

Pokal KS Mali Slatnik je organiziralo Športno društvo Vodomec, ki mu predseduje mag. Metod Jerman. Tekmuje se v dveh disciplinah, in sicer v borbenih igrah, v kateri sodelujejo ekipe s po štirimi igralci, ter posamezno v disciplini 30 metov na polno. Tekmovanje bo zaključeno 14. julija.

Na medregijskem turnirju, v soboto, 13.7.2019, bodo nastopile ekipe Dolenjske, Gorenjske, Notranjske in Štajerske.

Disciplina 30 lučajev v čiščenju bo potekala do konca avgusta. Število nastopov ni omejeno, najboljše tri pa čakajo praktične nagrade – 12, 5 oziroma 3 litre osvežilnih pijač. Trenutno vodi Branko Novak, član ekipe Srobotnik iz Straže, s 105 podrtimi keglji.

Tudi turnir ekip bo trajal do konca avgusta. Tekmuje se v disciplini 120 metov mešano, ekipo pa sestavlja 6 registriranih tekmovalcev. Vsaka ekipa ima možnost samo enega nastopa. Organizator je za najboljših 6 razpisal nagradni fond v znesku 350 EUR – zmagovalec prejme 100 EUR, šesti pa 30 EUR. Za posamezno ekipo lahko nastopa več registriranih tekmovalcev oziroma tekmovalk, v ekipni rezultat pa šteje samo 6 najboljših.

»Nočni turnir« se imenuje tako zaradi UV osvetlitve kegljišča. Keglja se v disciplini 120 metov mešano. Tekmovanje sofinancira Mestna občina Novo mesto. Vsaka ekipa štirih tekmovalcev prejme 2 kupona za pizzo, ki se unovčijo pri pokrovitelju. Prvi trije posamezniki prejmejo kolajno, prve tri ekipe pa pokal. Tudi to tekmovanje bo potekalo do konca avgusta; za posamezno ekipo lahko tekmuje več tekmovalcev oziroma tekmovalk, v ekipni rezultat pa štejejo štirje najboljši.

Podrobnejši razpisni pogoji tekmovanj so objavljeni na spletni strani KD Vodnjak, kjer se sproti prikazujejo tudi doseženi razultati.

To pa še ni vse. Poleg naštetih tekmovanj potekajo na kegljišču tudi različne organizacijsko-tehnične aktivnosti. Mestna občina Novo mesto je namreč društvu, dne 1.7.2019, predala v upravljanje sosednji gostrnski lokal. Tako so preteklo soboto urejali okolico, v prihajajočim koncu tedna pa bodo urejali oziroma preurejali lokal v društveni prostor. Načrtujejo tudi izvedbo klimatizacije kegljišča, kar bo nedvomno olajšalo kegljanje v poletni vročini.

Zaključek »Poletja na kuglu« bo v soboto, 7.9.2019. Na kegljaški zabavi bodo podelili pokale, medalje in nagrade, organizirali pa bodo tudi družabne igre (kegljanje, pikado, obroči, tarok...).