Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Brežice

Primož Kozmus spet cilja na športno zmago

Piše: P.K.

Čas objave:
20.06.2019 13:12

Zlati atlet Primož Kozmus desetletje potem, ko se je povzpel na zmagovalno stopničko svetovnega atletskega prvenstva v Berlinu, zopet cilja na športno zmago.

Čez natanko 10 dni bo v okviru Festivala »Brežice, moje mesto« zadnjo junijsko soboto tudi letos poskrbel za telesno aktivnost in zabavo vseh, ki so željni rekreacije in aktivnega načina preživljanja prostega časa. Na svojem teku s Primožem Kozmusom vsako leto pripravi več različnih tekmovanj, ki so namenjeni tekačem vseh starosti, interesov in zmožnosti. Tudi letos za odrasle pripravlja dve klasični tekaški preizkušnji na zanimivi mestni trasi na 3,3 in 10 km, poleg tega pa se bodo v dir za kolajnami, ki jih Primož vsem otrokom vsako leto podeli z gostujočimi športniki, zopet podali tudi otroci. Tudi Primož se bo letošnjega teka znova udeležil z družino.

Podjetja bodo s svojimi predstavniki lahko sodelovala na poslovnem teku trojk, tudi letos pa posavski šampion k sodelovanju vabi tekače s posebnimi potrebami, ki se tako kot otroci vseh tekov lahko udeležijo brezplačno. S tem želi poudariti pomen gibanja za vse ter izreči dobrodošlico na teku prav vsem, ki želijo biti del največjega posavskega teka.

Tek bo tradicionalno tudi letos povezoval izvrstni Peter Kavčič, ponovno pa bodo na svoj račun prišli tudi vsi željni dobre glasbe in zabave. Pred tekom se bodo tekači ponovno lahko okrepčali na Kuhni na ulci, po preizkušnjah pa pridejo na svoj račun ljubitelji dobre glasbe. Osrednji zvezdniki letošnjega velikega odra bodo hrvaški superzvezdnik Gibonni ter hiphop kolektiv Elemental.

Kraji z začetnico B so olimpijcu očitno pisani na kožo, saj je praktično vsakodnevno razpet med Brestanico, kraj svojega otroštva, kjer si je ustvaril dom in uspešno vodi bar in hostel, in Brežice, kjer je preživel najuspešnejša leta svoje blesteče kariere. Z Berlinom pa njegovo zgodbo poleg zlatega atletskega spomina, ko se je v zgodovino vpisal kot doslej edini slovenski atlet z zlato kolajno na svetovnih prvenstvih, vežejo tudi druge izkušnje. Lani se je tako kot del štaba atletske reprezentance udeležil Evropskega prvenstva v atletiki, nenazadnje pa nemška prestolnica slovi tudi kot gostitelj ene največjih tekaških preizkušenj v Evropi - Berlinskega maratona. Atletski presežki in zmage pa so tudi Primožu že v krvi.