Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Ribnica/Trebnje

FOTO: Rokometaši Riko Ribnice in Trima Trebnje slavili

Piše: STA

Čas objave:
16.09.2018 07:38

Rokometaši Rika Ribnice so v 2. krogu lige NLB premagali Dobovo s 30:21 (17:15). Rokometaši trebanjskega Trima so v 2. krogu lige NLB premagali ormoški Jeruzalem z 21:18 (13:9).

rokometasi ribnice 2.jpg
Rokometaši Ribnice so slavili
RD Ribnica

Ribniška zasedba je dosegla prvo zmago v tej sezoni, po neodločenem izidu na gostovanju v Novem mestu je danes zanesljivo ukanila Dobovo, ki je sezono odprla z domačim porazom proti Mariboru.

Izbranci domačega trenerja Siniše Markote so "sramežljivo" odprli tekmo proti Zasavcem in večji del bili v zaostanku, "odprlo" se jim je šele v končnici prvega polčasa, ko so po zaostanku 13:14 naredili delni izid 3:0 in v 29. minuti povedli s 16:14.

Igralci iz dežele suhe robe so bili v drugem polčasu absolutni gospodarji svojega igrišča, v 40. minuti so si priigrali šest golov prednosti (22:16), v nadaljevanju pa neprestano plemenitili svojo prednost in na koncu zanesljivo slavili z devetimi goli naskoka.

V ribniški ekipi sta bila najbolj učinkovita Uroš Knavs in Rok Setnikar, ki sta dosegla po šest golov, v zasedbi iz Dobove pa je Dorian Markušić zadel devetkrat.

Ribniška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Kopru, zasedba iz Dobove pa bo gostila velenjsko Gorenje. Obe tekmi bosta v soboto, 22. septembra.

RK TRIMO TREBNJE.jpg
Rokometni klub Trimo Trebnje je premagal Ormož
RK Trimo Trebnje

Rokometaši trebanjskega Trima so v 2. krogu lige NLB premagali ormoški Jeruzalem 

Trebanjci so dosegli prvo zmago v novi sezoni, po porazu na dolenjskem obračunu s "sosedi" iz Ivančne Gorice so na kolena položili absolutne junake uvodnega kroga iz Ormoža, ki so pred dnevi v svojem Hardeku premagali Velenjčane. 


Dolenjci so v deveti minuti zaostajali za dva gola (3:5), nato pa zaigrali sijajno in v naslednjih šestih minutah naredili delni izid 6:0 za vodstvo z 9:5. V nadaljevanju so imeli vajeti igre v svojih rokah, Prleke so vseskozi imeli pod svojim nadzorom in na odmor odšli s prednostjo štirih golov (13:9).

V drugi polovici tekme izbranci domačega trenerja Benjamina Teraša so igrali po sistemu toplo-hladno. Vinarji so jih v 51. minuti ujeli in izenačili na 17:17, prelomni trenutki dvoboja pa si minili v znamenju domačih rokometašev, ki so si z golom Adama Seferovića in dveh Klemena Saška v 57. minuti priigrali tri gole prednosti (20:17) in razrešili vse dvome o zmagi.

V trebanjski ekipi je bil najbolj učinkovit Gal Cirar s šestimi goli, v ormoški pa je enega več dosegel Bojan Čudič.

Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Novem mestu, ormoška pa bo gostila Dol TKI Hrastnik. Obe tekmi bosta v soboto, 22. septembra.