kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Vojens

Risi za olimpijske igre

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
07.02.2013 07:51

Z današnjima tekmama v danskem Vojensu med Slovenijo in Belorusijo ter Dansko in Ukrajino se začenja kvalifikacijski turnir za uvrstitev na OI v Sočiju 2014. Slovenska reprezentanca lovi svojo prvo uvrstitev na olimpijske igre, kamor pa s tega turnirja vodi samo prvo mesto.

Naloga slovenske ekipe bo težka, tekmeci pa močni in tako kot Slovenci zelo motivirani. Slovenija je v preteklosti že nastopala na podobnih turnirjih za prejšnje tri igre, a ji ni nikoli uspelo preskočiti odločilne zadnje stopnje.

V Vojensu bodo tekmeci Belorusi, ki veljajo za tihe favorite, domačini Danci ter vselej nepredvidljivi Ukrajinci. Slovenci so se pred sredinim odhodom na Dansko zbrali na mini pripravah na Bledu, zaradi časovne stiske, reprezentanti so še v nedeljo zvečer igrali v svojih klubih po Evropi, pa selektor Matjaž Kopitar ni mogel računati na izvedbo kakšne prijateljske tekme.

Slovenske barve bodo na Danskem branili vratarji Robert Kristan, Andrej Hočevar in Luka Gračnar, branilci Blaž Gregorc, Žiga Pavlin, Andrej Tavželj, Aleš Kranjc, Klemen Pretnar, Mitja Robar in Sabahudin Kovačević ter napadalci Žiga Jeglič, Rok Tičar, Robert Sabolič, Marcel Rodman, David Rodman, Jan Urbas, Rok Pajič, Boštjan Goličič, Žiga Pance, Aleš Mušič, Luka Bašič, Tomaž Razingar in Gašper Kopitar.