900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Soglian al Rubicone

Rogina z ramo ob rami z najboljšimi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.03.2013 18:13

Radoslav Rogina je v drugi etapi Tedna Coppija in Bartalija osvojil odlično četrto mesto. Ulisiju etapa in vodstvo v generalni razvrstitvi.

Druga etapa v dolžini 162,3 km s startom v Gatteu in ciljem v Soglianu al Rubicone je bila zelo zahtevna. V prvem delu dirke je ušlo pet kolesarjev Jacob Keough (UnitedHealthcare), Dominique Cornu (Tosport Vlaanderen), Peter Kuzstor (Utensilnord Ora24.eu), Manuel Amaro (Ceramica Flaminia - Fondriest), Lukas Postlberger (Team Gourmetfein Simplon), ter Cesare Benedetti (Team NetApp Endura). Ubežniki si niso nabrali veliko prednosti, ter bili že kmalu po vstopu na zaključne kroge ujeti. 5 krogov po 20 km, je bilo speljanih preko zahtevnega vzpona, ki je močno redčil glavnino.

Na predzadnjem krogu se je iz glavnine odcepilo 18 kolesarjev: Konig (NetApp-Endura), Basso in Moser (Cannondale), Pietropolli, Cunego in Ulissi (Lampre Merida), Bongiorno (Bardiani-CSF), Rabottini, Taborre (Fantini-Selle Italia), Pellizotti, Sella, Rubiano Chavez (Androni-Venezuela), Rebellin (CCC Polsat), Deignan (UnitedHealthcare), Pardilla (Mtn Qhubeka), Kvasina, Zodil (Gourmetfein Simplon) ter kolesar Adrie Mobil Rado Rogina.


Na zadnjem vzponu so se v ospredje postavili kolesarji Lampreja. 10 km do cilja je napadel zmagovalec dirke Po Sloveniji 2011 Diego Ulissi (Lampre) in se do cilja več ni oziral nazaj. Slavil je s prednostjo več kot pol minute pred Angelom Rubianom Chavezem (Androni Giocattoli) in več kot minuto pred Damianom Cunegom (Lampre). Izjemen četrti je bil Radoslav Rogina, ki je prišel v cilj v času Cunega.

Trener Milan Eržen: »Danes je bila izjemno zahtevna etapa. Dirkali smo na Radota in Primoža Rogliča, ki se je izkazal kot hvalevreden kolesar. V klanec se je peljal ob bok najboljšim, žal pa je imel defekt in prve skupine z Radotom ni več ujel. Radotovo četrto mesto je odličen rezultat. Včeraj smo zapravili priložnost za višja mesta v generalni razvrstitvi. Pohvaliti pa moram vse fante. Bruno Maltar, ki je prvo leto član, in je najmlajši na dirki, je odpadel šele ko je popustilo najmanj 50 kolesarjev… V nadaljevanju bomo poizkušali Radota pripeljati v točke v generalni razvrstitvi, ter z Matejem Mugerlijem napadati zmagovalni oder v etapi.«