mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Črnomelj

Rok Štrucl pustil dober vtis

Piše: 24ur

Čas objave:
02.02.2013 20:56

Črnomaljčan Rok Štrucl je na slovitem pokalu Tatneft po sporni sodniški odločitvi izgubil proti Vladimirju Toktasynovu. Kljub porazu je Rok na vzhodu pustil zelo dober vtis.

Debi Roka Štrucla na pokalu Tatneft v Kazanu se ni končal po njegovih željah. Kljub odlični predstavi so sodniki po dodatni četrti rundi zmago (nekoliko presenetljivo) pripisali Vladimirju Toktasynovu. "Takoj po koncu borbe je bilo razočaranje veliko. Enostavno mi je vse skupaj 'padlo dol'. Že pet minut pozneje je bilo bolje. To je pač del našega športa," je uvodoma za 24ur.com povedal Štrucl, ki za poraz ne krivi delivcev (ne)pravice. "To je bila nedvomno največja borba v moji karieri, saj je Toktasynov zmagovalec super kombata. Bil je domačin, moja napaka je, da ga nisem nokavtiral. Če bi ga nokavtiral, ne bi bilo treba iskati izgovorov pri sodnikih. Izgubil sem borbo in zaradi tega ne mislim jokati. Na koncu štejejo zmage in porazi, to je moj poraz."

23-letni boksar težke kategorije je tako svojo pot na letošnjem pokalu Tatneft nesrečno končal v osmini finala, z dobro predstavo pa si je kljub temu odprl številna vrata. "Po koncu mi je organizator borb na pokalu Tatneft dejal, da sem se dobro boril in da ima zame nekaj ponudb. Sedaj me najprej 2. marca čaka borba v Trstu, nato pa bomo videli. Po borbi smo sicer Toktasynovu ponudili povratni obračun v Trstu, a ga je zavrnil, saj naj bi bilo v igri premalo denarja. Mislim, da ni problem v denarju, ampak mu enostavno ni v interesu, da se tam bori," je še povedal Črnomaljec, ki je znova dokazal, da je eden izmed najboljših borcev v težki kategoriji v tem delu Evrope.


V prvem delu pokala Tatneft sta decembra nastopila tudi Miran Fabjan in Samo Petje, ki sta svoji borbi dobila in se uvrstila v četrtfinale.