Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Zaragoza

Rokometaši z Belorusi

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
17.01.2013 05:46

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v Španiji dosegla že tri zmage. Po zmagoslavjih nad Savdsko Arabijo, Južno Korejo in Poljsko se bo danes pomerila z Belorusijo, tekma v Zaragozi pa se bo začela ob 15.45.

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Deniča so si že izborili nastop v osmini finala. V primeru prvega ali drugega mesta v skupini C bodo tekmo v osmini finala igrali v Barceloni, v primeru tretjega ali četrtega mesta pa bodo ostali v Zaragozi.

V madridski skupini D, ki se v osmini finala križa s skupino C, sta trenutno v vodstvu Španija in Hrvaška s po šestimi točkami, Madžarska jih je zbrala štiri, Egipt in Alžirija po eno, Avstralija pa je brez točk.


Slovenija se bo - glede na dosedanji razplet v skupini D - za nastop v četrtfinalu bržkone pomerila z Egiptom, Alžirijo ali Madžarsko. Slednja je v torek visoko izgubila s Hrvaško, pred zadnjima dvema slovenskima tekmama v prvem delu sklepnega turnirja pa je še nekaj možnih scenarijev. V najslabšem primeru lahko osvoji tretje, morda četrto mesto - v primeru zmage Poljske nad Srbijo in slovenskih porazih proti Belorusiji in Srbiji -, kar bi ji v osmini finala bržkone navrglo dvoboj s Španijo ali Hrvaško.