Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Ofterschwang

Shiffrinova s Tino za malega

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.03.2013 19:53

Smučarska sezona v ženskem svetovnem pokalu 2012/13 še ni končana.

Črnjanka Tina Maze ima na preostalih šestih tekmah priložnost za nove rekorde, odpira se ji celo možnost, da osvoji vse male kristalne globuse za zmage v skupnem seštevku posamičnih disciplin. Še najtežje delo jo čaka v slalomu, kjer 33 točk zaostaja za Američanko Mikaelo Shiffrin. V slalomu bo morala ob vsem svojem znanju računati tudi na manjši spodrsljaj Shiffrinove, oziroma jo bržkone prehiteti na obeh preostalih tekmah, ta konec tedna v Ofterschwangu in naslednji teden na finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju, kjer bo Shiffrinova praznovala 18. rojstni dan.

Veleslalomski kristalni globus si je Korošica priborila že na domači Zlati lisici v Mariboru, v Meribelu tudi veliki kristalni globus, zato bo sobotni veleslalom le potrjevanje njene forme.

V sklepnem delu sezone so tekmice Mazejeve pravzaprav le še Američanke. V smukaškem seštevku Mazejeva za eno točko zaostaja za poškodovano Lindsay Vonn in v Lenzerheideju bo za mali kristalni globus bržkone že dovolj, če Mazejeva pride do cilja. Tudi v superveleslalomu ima s 55 točkami naskoka veliko prednost pred Julio Mancuso, a v Lenzerheideju bo potrebovala še eno dobro predstavo.

Kaj menite, ji bo uspelo?