testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Šport Cavalese

SP: Orli, vražje in še kdo v dolini Fiemme

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.02.2013 05:04

V italijanski dolini Fiemme s slovesnim odprtjem začenja svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah. Najprej bosta danes na sporedu tekaški preizkušnji, kvalifikacije na pet kilometrov prosto za ženske ter deset kilometrov za moške.

V Italiji bo tudi številčna slovenska zasedba, skupaj 21 športnikov in športnic.

Na letošnjem prvenstvu bodo nastopili športniki in športnice iz 57 držav, tudi iz Slovenije, kjer imamo zlasti v smučarskih skokih vrsto kandidatov tudi za odličja. Glavnina tekmovanj bo potekala v Predazzu in v okolici jezera Tesero, slovesnost ob odprtju pa bo v Trentu. Dobitniki odličij bodo slednja prejemali v Cavaleseju.

Za odličja se bo borilo največ tekačev in tekačic, kar 501, 148 bo skakalcev in skakalk, 72 pa bo nordijskih kombinatorcev. Prve končne odločitve bodo na sporedu v četrtek, ko sta na sporedu klasična sprinta za moške in ženske, v petek bo posamična preizkušnja nordijskih kombinatorcev, tekmovanje pa bodo začele tudi smučarske skakalke.

Slovensko izbrano vrsto sestavljajo tekačice Katja Višnar, Vesna Fabjan, Barbara Jezeršek, Alenka Čebašek, Lea Einfalt in Nika Razinger, poleg omenjenih deklet pa še tekača Rok Tršan in Boštjan Klavžar, skakalci Robert Kranjec, Peter Prevc, Jaka Hvala, Jurij Tepeš in Matjaž Pungertar, skakalke Katja Požun, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Maja Vtič ter nordijski kombinatorci Marjan Jelenko, Mitja Oranič, Matic Plaznik in Gašper Berlot.