mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Stockholm

SP: Risi v prvo klonili z Norvežani

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.05.2013 07:45

Slovenska hokejska reprezentanca je nastope na svetovnem prvenstvu v Stockholmu začela z obračunom z Norvežani. Tekme se je končala s 3:1 za norveško izbrano vrsto.V slovenski predtekmovalni skupini so še Švedska, Švica, Češka, Danska in Kanada.

Norvežani so dobili prvo tretjino z 2:1, v drugi ni bilo zadetkov, v tretji pa so hokejisti Norveške še enkrat zatresli slovensko mrežo.

Slovenci so led v stockholmski dvorani Globe prvič preizkusili v četrtek, včeraj pa opravili še zadnji trening. Za minus pri zadnjih pripravah na SP sta poskrbela brata Marcel in David Rodman, saj sta se zaradi poznega konca nemškega drugoligaškega prvenstva soigralcem pridružila šele na Švedskem in nista opravila nobenega skupnega treninga.

Slovenija si je za cilj na SP 2013 zadala obstanek med najboljšimi. Po novem tekmovalnem sistemu ni več skupine za obstanek, temveč bo v nižji rang izpadla zadnja ekipa iz vsake od obeh predtekmovalnih skupin. A če bo v slovenski skupini na Švedskem zadnja Belorusija, ne bo rešilno niti predzadnje mesto, saj slednja zaradi gostiteljstva naslednjega SP letos ne more izpasti.


Prvi konec tedna bo za Slovenijo že zelo naporen, saj bo odigrala dve tekmi v dveh dneh. Najprej današnjo z Norveško, jutri pa znova ob za hokej nenavadno zgodnji uri, 12.15, še z Belorusijo.

V slovenski predtekmovalni skupini so še Švedska, Švica, Češka, Danska in Kanada.