900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Šmarjeta

Sprejem za evropskega prvaka Petra Hribarja

Piše: J.P.

Čas objave:
01.04.2019 08:22

Dobrodošel doma, evropski prvak! S takšnim naslovom so v Šmarjeti vabili na sprejem Petra Hribarja, ki je pred dnevi na evropskem prvenstvu v igri dvojic z Darkom Jorgićem v kategoriji U 21 osvojil svojo prvo zlato medaljo na evropskih prvenstvih.

Dogodek se je odvijal najprej na velikem prostoru pri večnamenski šmarješki dvorani, nato v njej, nakar se je nadaljeval z druženjem ob hrani, pijači, sproščenem klepetu in čestitkah krajanov novemu evropskemu prvaku. Petra Hribarja je to nedeljo od vseh iskrenih stisk rok malce bolela roka, a to ne bo vplivalo na njegovo igro, saj je levičar.

Zbrani, bilo jih je za nabito polno dvorano, 180 domačinov in gostov, so Petra Hribarja z domačo imenitno godbo na pihala pričakali na dvorišču kulturnega centra oz. večnamenske dvorane. Sloki mladenič se je s šampionskim priklonom zahvalil za topel sprejem. In nato se je začel v dvorani pravi mali kulturni biser pod taktirko Mojce Gorenc Ban, ki je dokazal, da gresta šport in kultura z roko v roki. Na domiseln način je voditeljica prireditve predstavila vse, ki so vsaj malo prispevali k velikem uspehu Petra Hribarja. Z osvojitvijo naslova prvaka stare celine je, smo slišali z odra, poskrbel tudi za promocijo Slovenije in Šmarjete.

Najprej je seveda začela z igralcem, ki mu ob vseh velikih naslovih (državni, evropski prvak) manjka vsaj še eden, kot je na humoren način odgovoril mladenič: želi si postati tudi prvak občine Šmarjeta. Zanimiv je bil pogovor s selektorico moške namiznoteniške državne reprezentance Andrejo Ojsteršek Urh, ki je poudarila, da Hribarja krasi tisto, kar današnji mladini primanjkuje: zavedanje, da lahko ob nadarjenosti uspeš izključno s trdim, garaškim delom. Na vrsto sta prišla aktualna prvaka Šmarjete v namiznem tenisu Nia Dežman in Vid Zabukovec, ki sta iz rok Hribarja dobila lepa dresa. Besedo je dobil tudi predsednik NTK Krka Tomaž Kralj, ki je potrdil selektoričine besede in dodal, da je minuli uspeh članov kluba, ki ga vodi, tudi stvar zaupanja in trdnega prijateljstva. V video izjavi sta občinstvo v dvorani nagovorila Hribarjev soigralec, zlati Jorgić in izrazil upanje, da njun uspeh ni zadnji ter Petrov brat Miha, študent na Dunaju, ki je poudaril, da je ponosen na svojega mlajšega brata. Občinstvo je nagovoril tudi predsednik NTZ Slovenije in župan Šmarjete mag. Marjan Hribar. Bil je kratek, videlo se mu je, da sta z ženo na sina neizmerno ponosna.

Topel sprejem, ki so ga pripravili v Šmarjeti za svojega namiznoteniškega junaka, kot so zapisali v vabilih, je zaokrožila še Avto hiša Berus. Njen direktor je Petru Hribarju za dve leti predal ključe novega avtomobila in izrazil upanje, da ga bo njihovo darilo varno dostavljalo na treninge, tekme in do novih evropskih zmag.

Skratka, obiskovalci sprejema so bili priča dogodku, kakršnih je danes premalo, in ki poskrbijo, da se medsebojni odnosi v neki lokalni skupnosti okrepijo. Dokaz zato ni bila samo številčna prisotnost, pač pa tudi številni aplavzi tako v dvorani kot pred njo.