požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Šport Ljubljana

Tajfun odpihnil sanje Maribora, derbi Olimpiji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.04.2013 19:24

Maribor Messer v desetem kolu lige Telemach za prvaka ni izkoristil izjemne priložnosti, da bi pred večernim derbijem med Unionom Olimpijo in Krko močno ogrozil drugo mesto najtrofejnejšega slovenskega kolektiva. Mariborčani so izgubili v Šentjurju pri Tajfunu (77:66), Olimpija pa je v Tivoliju premagala Krko in si zagotovila igranje v ligi Aba (86:81).

"Ključna tekma za biti ali ne biti! Zavedamo se odgovornosti in pokazati moramo vso zrelost," pred današnjo tekmo proti Krki razmišlja Miro Alilović, ki bo po sili razmer vodil Union Olimpijo.

Ljubljanski klub se je znašel v nezavidljivem položaju, ostal je tudi brez trenerja Saša Filipovskega. Po dveh porazih proti mariborskim košarkarjem Olimpiji grozi, da bo prihodnjo sezono ostala brez nastopa v Ligi ABA. Da za Olimpijo v Evroligi odslej ne bo več prostora, je že dolgo znano. Zdaj se mora, neverjetno, boriti celo za obstoj v jadranski druščini!

Poraz bi bil lahko usoden

V torek bo v Tivoliju gostovala Krka, ki je na državnem prvenstvu v Ligi za prvaka še neporažena. Če bo Krka spet uspešnejša in bo Maribor Messer premagal Tajfun, bo Union Olimpija domače prvenstvo končala na 3. mestu, to pa pomeni, da bi si potem nastop v Ligi ABA zagotovila le še, če bi postala državni prvak, kar pomeni, da bi morala v polfinalu premagati Maribor, v finalu pa najverjetneje Krko, ki je dobila zadnja tri prvenstva.

Slovo od Lige ABA bi bil hud udarec

Težko si je zamisliti posledice, če bi nekoč ugleden evroligaš ostal brez nastopa v Ligi ABA: "To bi bil največji udarec za Olimpijo. Ravno končujem knjigo o zgodovini kluba, in ko pišem o uspehih in dosežkih Olimpije, ne morem verjeti, da je padla tako nizko," je povedal dolgoletni košarkarski delavec Mik Pavlovič. Po njegovem mnenju je težko odgovoriti na vprašanje, ali je smiselno, da se je trener Sašo Filipovski poslovil:

Zdovc se je že opekel

"Če igralci nimajo več zaupanja v trenerja, če jih po njihovem mnenju ne vodi pravilno - med drugim sem prebral, da jim ne pusti svobode -, potem to lahko razumem, čeprav to še ne pomeni rešitve. Toda kdo bi v tem položaju, v katerem je trenutno Olimpija, lahko prevzel vlogo trenerja? Jure Zdovc bi bil vsekakor primeren, toda vemo, da se je že opekel. Ne le on, še marsikdo ima slabe izkušnje," je povedal Pavlovič.

V torek bo razburljivo tudi v Laškem, kjer se bosta za zadnje mesto med najboljšo četverico (in s tem za nastop v polfinalu) pomerili ekipi Zlatoroga in Heliosa. Domžalčanom končnico prinaša le zmaga.

Z zrelo igro pregnati črne oblake

Na torkovi tekmi bo na trenerski klopi še zagotovo dosedanji pomočnik Saša Filipovskega Miro Alilović. V kratkem pogovoru ni želel veliko povedati o razmerah v klubu. "Smo profesionalci in moramo izpeljati tisto, kar zahteva vodstvo kluba. Edine misli so usmerjene k tekmi s Krko. To je ključna tekma za biti ali ne biti. Zavedamo se pomembnosti in odgovornosti. Pokazati moramo zrelost, odgovornost."

Sistem je dober, le držati se ga je treba

Na vprašanje, kaj bo spremenil v Olimpijini igri, je odgovoril: "Sistem je dober in je dobro tekel, ampak moramo se ga držati." Na naše začudenje, da sistem očitno ni dober, če je Olimpija dvakrat izgubila z Mariborom, je odvrnil: "Ponavljam, moramo se ga držati. Jutri ne sme biti nobenih "čejev". Pokazati moramo pravi značaj in se ne smemo ubadati s tem, kaj bo čez dva dni. Za preveč pomembno tekmo gre!"



DP, liga za prvaka, 10. krog

Torek:
Tajfun : Maribor Messer 77:66 (62:49, 39:31, 18:15)
Ferme 28, Venezia 17; Rizvić 21, Marič 16

Zlatorog : Helios 76:67 (57:46, 40:29, 19:15)
Đugum 22, Lapornik 16; Majstorović 23, Gačeša 18

Union Olimpija : Krka 86:81 (59:55, 42:38, 22:17)
Blažič 20, Bubnić 12; Pavić 12, Lorbek 11