hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Novo mesto

AVDIO: Tekma resnice za obstoj v ligi Aba

Piše: STA

Čas objave:
18.03.2019 06:14

Košarkarji Krke so v zadnjem, 22. krogu lige Aba premagali Petrol Olimpijo z 62:59.

Košarkarji Krke so v zadnjem krogu rednega dela lige Aba premagali Petrol Olimpijo z 62:59 in si tako zagotovili obstanek v elitni regionalni družbi. Na drugi strani bodo Ljubljančani, ki so zasedli zadnje mesto v dvanajstčlanski ligi, prihodnjo sezono nastopali v ligi Aba 2.

Krka je v dvaindvajsetih krogih dosegla sedem zmag in na koncu zasedla deseto mesto, Petrol Olimpija pa je z zmago manj prvič v osemnajstih letih izpadla iz lige Aba. 

Polfinalna para - igralo se bo na dve zmagi - sta Crvena zvezda - Partizan in Cedevita - Budućnost.

Krki je šla na roko tudi včerajšnja zmaga Igokeje proti Zadru. Slednji je tako osvojil enajsto mesto in bo moral v dodatne kvalifikacije za obstanek, Novomeščani pa so zaradi boljše medsebojne razlike z Dalmatinci skočili na deseto mesto.

Tekma resnice, kot so jo označili v obeh tabor, saj je odločala o usodah klubov v tej in prihodnji sezoni, je bil oster in neizprosen boj vseh štirideset minut za vsak koš in centimeter igrišča. V igri malenkosti in detajlov so bili Novomeščani v zaključku tekme bolj natančni in zbrani, tako da so se ob glasnem občinstvu v dvorani Leona Štuklja zasluženo veselili velike zmage.

Krka je sredi zadnje četrtine z delnim izidom 6:0 prevzela vodstvo 54:51 in ga do konca ni izpustila iz rok. Kapetan Jure Balažič je minuto in 23 sekund pred koncem zadel za 59:55, usodo zeleno-belih iz Ljubljane pa je zapečatil Luka Lapornik dobre pol minute pred iztekom časa (61:55).

Pri Krki se je kar deset igralcev vpisalo med strelce in noben ni dosegel dvomestne številke - največ točk so dosegli Dominik Mavra (9), Žiga Fifolt (8) in Jure Balažič (8), v vrstah Petrola Olimpije pa je po točkovnem izkupičku izstopal le Domen Lorbek (17).

* Simon Petrov, trener Krke: "Na to tekmo smo se pripravili, kot da gre za finale, kot da je to zadnja tekma sezone. Pričakovali smo težko preizkušnjo in glede na to, da si nobena ekipa do zaključka ni priigrala prednosti, je na koncu odločala bolj hladna glava. Mi smo zadeli, oni niso in zmaga je ostala doma."

* Jure Zdovc, trener Petrola Olimpije: "Čeprav se morda sliši čudno, sem zadovoljen z današnjo predstavo svojih igralcev. Borili so se, dali vse od sebe, žal pa so v zaključku tekme zgrešili nekaj zicerjev, prostih metov, na drugi strani pa je bila Krka uspešna. Če bi tako borbeno igrali celo sezono, danes ne bi bili v tem položaju. Čestitke Krki, nam pa ne preostane drugega, kot da dvignemo glave in gremo dalje."

Trener Krke Simon Petrov po zmagi proti Olimpiji


Trener Olimpije Jure Zdovc po izpadu iz lige Aba