kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Šport Peking

Tim Mastnak zmagovalec paralelnega veleslaloma

Piše: STA

Čas objave:
23.02.2019 10:51

Deskar Tim Mastnak je zmagovalec paralelnega veleslaloma za svetovni pokal v Secret Gardnu na Kitajskem, kjer bodo prihodnje zimske olimpijske igre.

V finalu je premagal Rusa Andreja Soboljeva. Pri ženskah je zmagala Nemka Ramona Theresia Hofmeister, ki je bila v finalu hitrejša od Čehinje Ester Ledecke. Za 28-letnega Celjana je to tretja zmaga v svetovnem pokalu. V vožnji za tretje mesto je bil Nemec Stefan Baumeister hitrejši od Poljaka Oskarja Kwiatkowskega.

Tim Mastnak je v kvalifikacijah dosegel četrti čas, Žan Košir pa petega. Košir je nato izpadel v osmini finala, kjer ga je za las ugnal Kanadčan Jasey Jay Anderson, Mastnak pa je premagal Bolgara Radoslava Jankova. V četrtfinalu je Mastnak premagal Andersona, v polfinalu Baumeisterja, zmagovalca kvalifikacij, v finalu pa drugouvrščenega iz kvalifikacij, Soboljeva. Košir je osvojil končno deseto mesto. Pri ženskah je v malem finalu Nemka Selina Joerg prehitela Poljakinjo Aleksandro Krol. Gloria Kotnik je bila v kvalifikacijah prepočasna in se ji ni uspelo prebiti v izločilne boje, zasedla je 22. mesto. V nedeljo bodo deskarji in deskarke tekmovali še v paralelnem slalomu.