Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Schladming

Tina in Marcel smučarja leta

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
08.02.2013 10:28

Slovenska alpska smučarka Tina Maze in avstrijski alpski smučar Marcel Hirscher sta športni osebnosti v sezoni alpskega smučanja 2012/2013 po izboru novinarjev, članov Mednarodnega združenja športnih novinarjev (Aips).

Zmagovalca izbora so razglasili sinoči na slovesnosti v Schladmingu.

V izboru je sodelovalo 110 novinarjev iz 36 držav. Slovenska alpska šampionka in najboljša alpska smučarka v tej zimi je prejela daleč največ glasov (64). Američanka Lindsey Vonn je na drugem mestu prejela 20 glasov, avstrijska obetavna smučarka Anna Fenninger in Američanka Julia Mancuso pa sta si razdelili tretje mesto s po šestimi glasovi.

Pri moških je prepričljivo zmagal slalomski specialist Hirscher, ki vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučarjev. Dobil je 43 glasov, Norvežan Aksel Lund Svindal na drugem mestu je prejel 21 glasov, Italijan Christof Innerhofer na tretjem mestu pa 16 glasov.

"Nagrajenca ne predstavljata le najboljših dveh alpskih smučarjev v tej zimi, temveč sta tudi požela največ zanimanja in navdušenja med predstavniki medijev in navijači," so ob tem zapisali v mednarodnem združenju.

Na slovesnosti so nagradili tudi veterane športnega žurnalizma, ki so s svojimi prispevki poročali že z več kot desetih svetovnih prvenstev. V elitni novinarski druščini sta tudi dva slovenska športna novinarja Miha Žibrat (TV Slovenija) in Vito Divac (Delo), ki se kot eden redkih lahko pohvali, da je poročal tako o uspehih Borisa Strela z bronom v veleslalomu in Bojana Križaja s srebrom v slalomu na SP pred 31 leti v Schladmingu ter Tine Maze letos na svetovnem prvenstvu na istem prizorišču.

Med novinarji ima rekord v lasti avstrijski veteran Michael Kuhn, ki je poročal z 22 svetovnih prvenstev. V letih od 1948 do 1980 so za SP štele tudi zimske olimpijske igre.