900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Schladming

TINA JE SVETOVNA PRVAKINJA, ILKA 6.

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.02.2013 06:03

V Schladmingu so v izredno dramatičnih razmerah izpeljali prvo tekmo SP. Šampionka Tina Maze nadaljuje z odlično sezono tudi na prvenstvu in je postala svetovna prvakinja. Odlično je nastopila Ilka Štuhec, ki je bila 6. Srebro je osvojila Švicarka Lara Gut in bron Američanka Julia Mancuso.

Huje se je poškodovala Američanka Lindsay Vonn. Vonnova si je potrgala kolenske vezi in zlomila golenico

Ob 14.30 uri so organizatorji le dobili zeleno luč za izvedbo tekme, ki bi se morala začeti ob 11. uri. Zaradi megle in dežja so start prestavili kar 13- krat. Tekmo sta zaznamovala dva padca. Huje se je poškodovala ena izmed favoritinj, Američanka Lindsey Vonn, ki so jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. Še pred tem se je poškodoval eden izmed delavcev, ki so ga prav tako prepeljali v bolnišnico.
__________________________________________________________________

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Tina Maze je dan pred začetkom SP strnila cilje in želje. Poudarila je, da res lahko osvoji medalje v vseh petih disciplinah, a bo za to potrebovala tudi srečo.

O današnji medalji ni hotela razmišljati, čeprav jo letošnji uspehi tudi v tej disciplini potiskajo med favoritinje. Od sedmih letošnjih zmag v svetovnem pokalu je ena, iz St. Antona, tudi superveleslalomska; z njo je dopolnila uspehe v vseh disciplinah smučanja.

Po osmi tekmovalki so tekmo prekinili, zaradi poškodbe delavca na progi, ki so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico.

Za Vonnovo konec sezone

Ameriška alpska smučarka Lindsey Vonn je na prvi tekmi svetovnega prvenstva grdo padla in si poškodovala koleno. Reševalci so jo s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, več o stanju Američanke pa bo znano po podrobnejših pregledih.

Američanka se je na progo podala takoj za Črnjanko, pri prvem merjenju časa je bila hitrejša od Mazejeve, pri drugem pa počasnejša za 12 stotink. Po skoku pred tretjim merjenjem pa je grdo padla in se držala za desno koleno, kar je Mazejeva pospremila z odprtimi usti in z grozo v očeh. Padec Američanke, ki je veliko tvegala, je bil resnično zelo hud. Vonnova je imela v letošnji sezoni cel kup zdravstvenih težav in je med sezono že naredila premor in se je umaknila iz tekem za svetovni pokal. Morala je tudi v bolnico zaradi želodčnih težav, nato je sledilo še priznanje o večletnih težavah z depresijo.

"Tudi sama sem bila šokirana, ko sem videla, kako visoko je skočila. Težko je priti na take skoke, ki so višji od smukaških, pa nimaš nobenega treninga prej. Zato je potrebno biti zelo sproščen in zbran. Škoda tako hudega padca, toda če greš na polno na start in nisi stoodstoten, hitro pride do napake. Smučanje je zelo nevaren šport," je padec Vonnove pokomentirala Mazejeva. Američanka je ob skoku izgubila nadzor, pri pristanku ji je grdo zvilo desno koleno in v velikih bolečinah je končala v snegu. Po daljši prekinitvi in hitri zdravniški pomoči so Vonnovo s helikopterjem odpeljali v bolnišnico.

Končni vrstni red:


1. T. MAZE SLO 1:35,39
2. L. GUT ŠVI +0,38
3. J. MANCUSO ZDA 0,52
4. S. GOGGIA ITA 0,57
5. F. SUTER ŠVI 0,86
6. I. ŠTUHEC SLO 0,89
7. D. MERIGHETTI ITA 0,93
8. V. REBENSBURG NEM 0,94
9. A. FISCHBACHER AVT 1,01
10. D. GISIN ŠVI 1,18
. N. SCHMIDHOFER AVT 1,25
12. E. GÖRGL AVT 1,25
13. L. SEJERSTED NOR 1,46
14. M. MARCHAND ARVIER FRA 1,63
15. J. LINDELL VIKARBY ŠVE 1,68
Odstop: Vonn, Höfl Riesch, Fenninger