michel de montaigne Svet24.si

Našli posmrtne ostanke velikega renesančnega ...

PLANETI Dobra karma

Po 500 letih na nebu spet usodna konjukcija med ...

kris Svet24.si

Danes držimo pesti za Krisa!

temperatura, trend, segrevanje Svet24.si

Slovenija se segreva hitreje od svetovnega ...

magdalena Dobra karma

»Magdalena, kdo si ti? Kaj si ti?«

adrijana lucija in tanja Njena.si

Tekmovalke Kmetije postale žrtve spolnega ...

martina miki tanja Njena.si

Miki Šarac očaral z mladostnim videzom

Šport Maribor

Tina na današnjem slalomu s številko pet

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.01.2013 08:21

Tina Maze, najboljša alpska smučarka sezone, bo današnji slalom za svetovni pokal na Pohorju v Mariboru začela s startno številko pet, drugo tekmo za 49. Zlato lisico pa bo začela Avstrijka Kathrin Zettel. Prva vožnja se bo začela ob 9.15, druga pa ob 12.15.Poleg Tine Maze bo nastopila še četverica Slovenk, vse z zelo visokimi startnimi številkami. Ana Bucik bo začela s številko 64, Katarina Lavtar s 66, Ula Hafner z 68, Eli Plut pa s številko 69.

Mazejeva bo dan po tem, ko si je z drugim mestom na veleslalomu že dve tekmi pred koncem zagotovila mali kristalni globus, skušala doseči še sedmo zmago v tej zimi. "Želim si, da bi danes pokazala še več, kot sem na veleslalomu. Vesela sem bila tudi bučne podpore.


Podobno bo danes, ko bom skušala ostati zbrana in nameravam pokazati vse, kar znam," je napovedala Mazejeva. Z uspešnim današnjim nastopom bo skušala prvič doslej zmagati tudi v seštevku Zlate lisice, kar je med Slovenkami doslej uspelo le Mateji Svet in Urški Hrovat.

Mazejeva je doslej na 24 tekmah pokala zbrala že 1554 točk in ima pred nedeljskim slalomom že 748 točk prednosti pred drugouvrščeno Nemko Mario Höfl-Riesch, ki je bila četrta na pohorskem slalomu.