Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Metlika

Uspešna sezona za kolesarski klub Metliška črnina

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.12.2012 19:29

Novoustanovljeni kolesarski klub v Metliki je zaključil prvo sezono, ki je bila nadvse uspešna. Po prvem letu delovanja klub šteje že preko trideset članov, kateri prihajajo iz vseh treh belokranjskih občin, eden pa celo iz Lendave. Podpornike v klubskih dresih imajo po celi Sloveniji ter tudi na Hrvaškem, Švedskem in Avstraliji.

V minulem letu so se udeležil 6 cestnih dirk, 12 vzponov ter 13 kolesarskih maratonov. Njihove člane smo videli stati na zmagovalnih stopničkah za generalno razvrstitev kar dvanajstkrat in sicer trikrat za prvo, petkrat za peto ter štirikrat za tretje mesto. Na stopničke razvrstitev po kategorijah so stopili kar sedemindvajsetkrat. Skozi celo leto so opravili veliko klubskih voženj in se v avgustu odpravili tudi s kolesi iz Metlike na otok Krk. Skupaj s Kolesarskim društvom Metlika so uspešno organizirali prireditev »2. Kolesarski vzpon na Krašnji vrh za Pokal Metliške črnine«.

Klub je pridobil tudi članstvo Kolesarske zveze Slovenije, kar je omogočilo njihovim kolesarjem pridobitev tekmovalnih licenc in tako nastop na dirkah za Pokal Slovenije.

V omenjenem pokalu so se za točke borili Tomaž Kapele, Uroš Brinc, Marta Ivanušič ter Gorazd Težak. Najbolje se je odrezal Uroš ter v omenjenem pokalu dosegel končno 1. mesto v vzponih ter absolutno 2. mesto. Prav tako je Uroš Brinc na državnem prvenstvu v vzponih z doseženim 1. mestom oblekel majico državnega prvaka v svoji kategoriji. V Pokalu Slovenije so v klubskem točkovanju med 42 klubih pristali na 18. mestu, ob boku močnih klubov z več letnim delovanjem, kar je odličen rezultat za tako mladi klub.

Kot zanimivost naj povemo, da so kolesarji kluba v letošnjem letu v povprečju prevozili 11000 kilometrov.

V prihodnjem letu se imajo namen udeležiti še več kolesarskih prireditev, tudi zunaj Slovenije, navdušiti za kolesarski šport še več ljudi ter poseči čim višje v točkovanju Pokala Slovenije. Spremljate jih lahko na njihovi spletni strani www.kkmetliskacrnina.si.