Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Kranjska Gora

V Planici vse nared za smučarski praznik

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.03.2013 16:44

V dolini pod Poncami je vse nared za največji slovenski športni praznik. Ker so slovenski orli na čelu z Robertom Kranjcem in Petrom Prevcem to sezono v odlični formi, ugodna pa je tudi vremenska napoved, prireditelji konec tedna na velikem finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih pričakujejo več kot 60.000 obiskovalcev.

Tudi letos poteka akcija Planica brez alkohola in želja organizatorjev je, da bi šlo res za pravi športni praznik, poleg tega pa je četrtek, tako kot lani, namenjen otrokom. Proračun prireditve je letos 1,8 milijona evrov.

V sredo bo nekje med 10. in 11. uro zjutraj najprej na sporedu preizkus letalnice. V četrtek, ko bo pod Poncami dan otrok, bodo na sporedu kvalifikacije, v petek popoldan prva posamična tekma, v soboto moštvena, v nedeljo pa še veliki finale sezone najboljše trideseterice smučarskih skakalcev v svetovnem pokalu.

Letos bodo skakalci zadnjič leteli na velikanki bratov Vlada in Janeza Goriška v takšni obliki, saj bodo po besedah Grosa v dolini že junija zabrneli stroji in bodo letalnico obnovili in posodobili, da bo omogočala še daljše polete. Dolga leta je bil svetovni rekord v lasti Planice - vse od leta 1987 pa do 2011, ko je primat prevzel norveški Vikersund. Že leta 2014 naj bi se rekord spet vrnil pod Ponce.

O prometni ureditvi v času prireditve www.sloski.si/index.php