Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 17. februarja

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

amanda nally Svet24.si

Nenavadna pot USB ključka

albreht 1 Njena.si

Metka Albreht žari od zadovoljstva

lea sirk_presenecenje Njena.si

Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti

Šport Laško

V prvi tekmi 9. kola Krka uspešna v Laškem

Piše: Radio Krka/KZS

Čas objave:
13.12.2018 08:32

Sinoči se je s tekmo v Laškem, kjer so domačini gostili Krko, začelo 9. kolo Lige Nova KBM. Krka se vrača domov z zmago.

V uvodni tekmi 9. kola so gostje iz Novega mesta na koncu odnesli obe točki, čeprav so po treh četrtinah še zaostajali. Krka je tako nadgradila uspeh iz prejšnjega kroga proti Rogaški in tudi malo popravila vtis po porazu v regionalni ligi, za Laščane pa je včerajšnji poraz tretji v nizu.

Krka je do zmage prišla po odlični zadnji četrtini, ko je dosegla kar 31 točk in brez težav nadoknadila zaostanek po treh delih. Do takrat so si domači, ki so dobili prvo in tretjo četrtino, imeli še šest točk naskoka (68:62). A za zmago bi morali dobro odigrati tudi zadnjih deset minut, kar pa jim ni uspelo. Gostje so jih hitro ujeli, pri 72:71 pa za kratko prevzeli vodstvo in nato Laščanom dovolili le še en preobrat. Domači so sicer spet povedli, zdelo seje, da imajo pri 81:76 še vedno dovolj moči za to, da tekmo pripeljejo do uspešnega konca. Vendar se jim je nato skoraj povsem ustavilo: v zadnjih štirih minutah in pol so zmogli samo še štiri točke, gostje pa so neusmiljeno polnili koš in samo v teh minutah nasuli 17 točk, tako da na koncu zmaga ni bila vprašljiva.Pri Krki je Dino Cinac tekmo končal z dvojčkom pri 22 točkah in 11 skokih, Luka Lapornik pa je dodal 19 točk. Pri Laščanih je Cleveland Thomas končal z 21 točkami, po 15 sta jih dodala Matej Rojc in Jalen Lindsey.