002mv Odkrito.si

Sebastian Cavazza pred velikim izzivom

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 20. aprila

Luna Petisvet.si

Konec sprenevedanja, na dan prihaja resnica!

jordan peterson slavoj zizek pl Svet24.si

VIDEO: Tako sta Peterson in Žižek razpravljala o...

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

can yaman Njena.si

Takšno telo pod obleko skriva Ferit

005mv Njena.si

Lara Komar ima doma tako čednega moža!

Šport Laško

V prvi tekmi 9. kola Krka uspešna v Laškem

Piše: Radio Krka/KZS

Čas objave:
13.12.2018 08:32

Sinoči se je s tekmo v Laškem, kjer so domačini gostili Krko, začelo 9. kolo Lige Nova KBM. Krka se vrača domov z zmago.

V uvodni tekmi 9. kola so gostje iz Novega mesta na koncu odnesli obe točki, čeprav so po treh četrtinah še zaostajali. Krka je tako nadgradila uspeh iz prejšnjega kroga proti Rogaški in tudi malo popravila vtis po porazu v regionalni ligi, za Laščane pa je včerajšnji poraz tretji v nizu.

Krka je do zmage prišla po odlični zadnji četrtini, ko je dosegla kar 31 točk in brez težav nadoknadila zaostanek po treh delih. Do takrat so si domači, ki so dobili prvo in tretjo četrtino, imeli še šest točk naskoka (68:62). A za zmago bi morali dobro odigrati tudi zadnjih deset minut, kar pa jim ni uspelo. Gostje so jih hitro ujeli, pri 72:71 pa za kratko prevzeli vodstvo in nato Laščanom dovolili le še en preobrat. Domači so sicer spet povedli, zdelo seje, da imajo pri 81:76 še vedno dovolj moči za to, da tekmo pripeljejo do uspešnega konca. Vendar se jim je nato skoraj povsem ustavilo: v zadnjih štirih minutah in pol so zmogli samo še štiri točke, gostje pa so neusmiljeno polnili koš in samo v teh minutah nasuli 17 točk, tako da na koncu zmaga ni bila vprašljiva.Pri Krki je Dino Cinac tekmo končal z dvojčkom pri 22 točkah in 11 skokih, Luka Lapornik pa je dodal 19 točk. Pri Laščanih je Cleveland Thomas končal z 21 točkami, po 15 sta jih dodala Matej Rojc in Jalen Lindsey.