pogreb, šala Svet24.si

VIDEO: Med pogrebom se je 'oglasil' iz krste in ...

Jelena Karleuša Svet24.si

FOTO: Karleuša izzvala ogorčenje: "S tem ogroža...

par Svet24.si

Čarobna palčka za lepo zvezo: pogled v zvezde

nataša švikart Svet24.si

Predsednica društva Maus zbran dobrodelni denar ...

dreamstime_m_47152255 Odkrito.si

Preprosti jogijski gibi za vidno pomlajevanje ...

vecerja 6 Njena.si

Srečna Anamaria Goltes

blaz svab Njena.si

Blaž Švab prestaja neverjetne napore

Šport Maribor

V&F: Huliganski pečat tekmi

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
21.10.2012 09:40

Sobotni nogometni derbi med Mariborom in Olimpijo je znova veliko skrbi povzročil tudi policistom. Policisti so morali za izpraznitev sektorja Green Dragonsov uporabiti fizično silo, palice in solzivec. Rezultat so trije poškodovani policisti in en navijač.

Ti so imeli precej dela že pred tekmo, med tekmo pa so zaradi neredov izpraznili tribuno z organiziranimi navijači iz Ljubljane. Triintridesetletni Ljubljančan je pristal v mariborski bolnišnici, med lažje poškodovanimi pa so bili tudi policisti.

Že ob prihodu ljubljanske navijaške skupine z vlakom so jim policisti zasegli nekaj pirotehničnih sredstev.

Med tekmo so štirje moški preskočili ograjo, pri tem pa se je 33-letnik poškodoval in bil z reševalnim vozilom odpeljan v Univerzitetni klinični center Maribor. Policisti so vsem izdali plačilne naloge.

Pozneje je 22-letni moški iz okolice Slovenske Bistrice na stadion pritekel s prižgano baklo, ki jo je vrgel med gostujoče navijače.

Policisti so ga pridržali, zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti pa bodo zoper njega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

Poteza Bistričana je tako razjezila gostujoče navijače, da so ti ob pričetku drugega polčasa pričeli z divjanjem in uničevanjem stvari, zaradi česar so jih organizatorji tekme trikrat pozvali k prenehanju kršitev. Ker zahtev niso upoštevali, so policisti odredili izpraznitev tribune in navijače pospremili do železniške postaje.

Policisti so pri tem uporabili prisilna sredstva, in sicer fizično silo, palice in plinska sredstva. Pri tem je bil 34-letni moški lažje telesno poškodovan.

Lahko telesno so bili poškodovani tudi trije policisti. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi bodo policisti zoper 20-letnega moškega iz Ljubljane podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

Po tekmi so policisti izdali nekaj plačilnih nalogov tudi domačim navijačem. Ker so ti želeli stadion zapustiti, da bi obračunali z gostujočimi, so jim policisti za 20 minut omejili gibanje.

Eden izmed voditeljev navijaške skupine je po ozvočenju pozival k nasilnemu preboju iz tribune, zato bodo policisti zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

Denarno pa bo kaznovan tudi NK Maribor, ki pred tekmo ni zagotovil vseh potrebnih ukrepov za vzdrževanje reda na prireditvi, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

(FOTO: 24ur.com)

Prihod navijačev (youtube)


Pretep (Večer)