reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Velenje

FOTO: Veterani KK Brežice niso za “staro šaro”.

Piše: KK Brežice

Čas objave:
26.02.2018 13:16

V soboto je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem karate klubom Velenje v športni dvorani v Velenju organizirala Državno prvenstvo za članice in člane v katah in borbah ter državno prvenstvo za veterane in veteranke v katah.

Iz Karate kluba Brežice se je tekmovanja udeležilo pet katašev, ki so domov prinesli kar pet odličij. Največji uspeh je ponovno dosegla Nastja Galič, ki je ubranila naslov državne podprvakinje v katah članic, njen uspeh pa je dopolnila Nika Omerzo z osvojenim tretjim mestom. Obe članici sta si s tem rezultatom pridobili status športnice državnega razreda pri Olimpijskemu komiteju Slovenije. V veteranskih kategorijah so nastopili še Tomaž Dvornik, Mateja Petančič in Metka Galič, ki so z osvojitvijo vsak svoje medalje pokazali, zakaj je brežiški karate tako uspešen, ko se v klubu vrhunsko trenira in tekmuje vse od vrtca do zrelih let.

Tekmovanje je odprla najstarejša brežiška tekmovalka Metka Galič, ki je v finalu izvajala kato kururunfa in ponovno osvojila zlato odličje ter naslov državne prvakinje med veterankami nad 50 let. Sledil je nastop mlajših veterank, kjer se je zelo izkazala Mateja Petančič. Nastopila je zrelo, odločno in pogumno, a je zaradi drobnega spodrsljaja v polfinalu na koncu osvojila bronasto odličje. V kategoriji mlajših veteranov je prvič nastopil Tomaž Dvornik, ki je izgubil samo dvoboj proti podprvaku Andreju Flisu in podobno kot Mateja osvojil drugo bronasto odličje za Brežičane. Vsem trem gredo izredne čestitke za prikazano znanje karateja, izvedbe kat in izkazan pogum za nastop na državnem prvenstvu.

Za veterani se je pričelo tekmovanje v članskih kategorijah. Brežiški karate sta zastopali odlična in že izkušena slovenska reprezentantka katašica Nastja Galič in prvič tudi mladinka Nika Omerzo, ki je z dopolnjenimi 16-imi leti postala tudi članica. Nastja Galič je imela kar veliko smole, saj je večer pred tekmo dobila virozo in visoko temperaturo. S pomočjo zdravil se je kljub temu odločila, da bo nastopila, in potem pokazala še tri vrhunske izvedbe kat, kar kaže na res dobro pripravljenost. Gladko s 5 : 0 je premagala najprej Šuhro Muharemović in potem še Pio Cesar, v finalu pa ji je nekoliko zmanjkalo moči in je izgubila proti Maši Simonič ter tako postala državna članska podprvakinja v katah. Nika Omerzo, ki zadnje čase zelo napreduje in veliko trenira tudi pod budnim očesom 21-letne študentke psihologije Nastje Galič, je v prvem kolu z vse boljšo izvedbo kate Annan premagala Katjo Stisovič, v drugem izgubila proti kasnejši zmagovalki Maši Simonič in v repasažu ponovno zmagala s kato Suparimpei proti Nataliji Muhič. Nika je tako osvojila bronasto odličje, kar je za njeno prvo člansko državno prvenstvo res velik dosežek.