Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Šport Novo mesto

VIDEO: 19. Novomeški tek

Piše: M.K., AK Sevnica, Dolenjski list

Čas objave:
15.04.2018 20:14

Največji tekaški zanesenjaki so se danes udeležili že 19. Novomeškega teka. Start in cilj je bil zaradi prenove starega mestnega jedra, tokrat na Novem trgu v Novem mestu. Zmagovalca letošnjega teka sta Jan Samide iz Fizioterapije Rudolfovo in Ana Vrečar iz Šmarnogorske naveze.

Tekaška prireditev je potekala pod taktirko Atletskega kluba Krka, Zavoda Novo mesto in Mestne občine Novo mesto. 

Novomeški tek
Podelitev pokalov na Novomeškem teku
Foto: M.K., Radio Krka

19. novomeški tek je vključeval tek za delavske športne igre, teke mlajših kategorij (od pionirjev do mlajših mladincev), netekmovalni tek za predšolske otroke, štafetne teke osnovnih šol in glavni rekreativni tek na 7.300 m.

5t.JPG

Osrednjega 7300 m dolgega teka se je udeležilo 195 po večini rekreativnih tekačev in tekačic. 

Za razliko od minulih let je bil tokrat zmagovalec praktično odločen že sredi prvega od dveh po novomeških ulicah speljanih krogov, ko je Jan Samide imel že lepo prednost pred prvim zasledovalcem, na koncu drugouvrščenim Sevničanom Miho Povšičem in tretjeuvrščenim Sebastjanom Pušem, članom domačega atletskega kluba Krka, za njimi pa so družno tekli Krkaša Jošt Žnidaršič, Andraž Seničar in Gregor Laj iz TKD Bela krajina, v tem vrstnem redu pa so pritekli tudi na cilj.

Tudi med dekleti je bilo vse odločeno že v prvem krogu, Vrečarjevi pa sta se na stopničkah za zmagovalke pridružili Krkini atletinji Breda Škedelj in Ana Grobler, medtem ko je večkratna skupna zmagovalka tekov za pokal Dolenjskega lista Marjeta Stražinar (Revoz) tokrat tekmo končala na petem mestu.

Med udeleženci je bil tudi Bojan Vidmar, ki je kar nekaj let podobno kot Stražinarjeva prevladoval na preizkušnjah dolenjskega tekaškega pokala, tokrat pa je osvojil enajsto mesto. Pa še enega zanimivega tekača so lahko tokrat pozdravili na cilju - dekana novomeške Fakultete za organizacijske študije dr. Borisa Bukovca, nekdanjega dolenjskega rekorderja v maratonu. Njegov rekord 2:36:24 je veljal vse od leta 1987 do 2001, ko ga je za vsega tri sekunde popravil Franci Menič, temeljito izboljšal pa šele enajst let kasneje olimpijec Primož Kobe leta 2012.

Sevniški atleti so na teku vnovič dosegli dobre rezultate. Med šolarji so se izkazali Tjaš Pelko in Ivana Sešlar z zmago v svoji kategoriji, Lea Haler in Miha Vencelj z drugim mestom, Iza Vencelj s tretjim mestom in Maj Repovž s četrtim. Jakob Černe je pritekel na deseto mesto, odlično pa sta tekla tudi Jan in Gal Dolmovič iz OŠ Blanca, ki sta bila prvi in deseti v svoji kategoriji.

Na 8-kilometrski preizkušnji je absolutno drugo mesto osvojil Miha Povšič. Brigita Karlovšek je bila zmagovalka svoje kategorije, Tomaž Sešlar je bil v kategoriji do 19 let četrti. Prav tako v tej kategoriji sta nastopila še Žan Vozelj, ki je bil 5., in Luka Lazar, ki je v cilj pritekel kot 7.

Nekoliko spremenjena pa je bila letos tudi trasa samega teka.

Vreme je bilo udeležencem v glavnem naklonjeno, tako da so bili bolj mokri zaradi zagnanosti pri teku, kot zaradi dežnih kapelj. 

Navdušili pa so tudi tisti, ki so tokrat poskrbeli za tehnično stran prireditve. Spremljali so več kamer in bdeli nad prenosom tekmovanja na velikem platnu. Ogromen zaslon na Novem trgu je približal tek tistim, ki so prišli spodbujat svoje domače, sošolce, prijatelje in znance.