Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Washington

VIDEO: Kopy dlje pri Obami kot Pahor?

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
27.03.2013 07:42

Ameriški predsednik Barack Obama je v torek v Beli hiši sprejel zmagovalce severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings, med slavljenci pa je bil tudi slovenski hokejski as Anže Kopitar, ki je na twitterju objavil svojo fotografijo s Stanleyjevim pokalom pred Belo hišo.

Obama, ki prihaja iz Chicaga, je hkrati gostil tudi prvake poklicne nogometne lige MLS moštvo Los Angeles Galaxy in se pošalil, da malce zameri, ker ravno Los Angeles osvaja vsa prvenstva. Vendar pa je obema ekipama čestital in dejal, da ju je lepo gostiti. Ne le zato, ker prihajata iz istega mesta, ampak tudi zato, ker si delita tudi zgodbi o "povratku".

Los Angeles Galaxy je osvojil prvenstvo v nogometu drugič zapored po številnih poškodbah, Kralji pa so osvojili Stanleyjev pokal kot prva šele osmouvrščena ekipa končnice. Obama je povedal, da je zaradi njihovega uspeha celotna Amerika spoznala, da ima južna Kalifornija veliko hokejskih navdušencev.


Obama, ki v prostem času igra predvsem košarko, je nato od kapetanov dobil dresa obeh ekip, od nogometašev pa še žogo, ki jo je malce odbijal z glavo. Nogometaši in hokejisti so se potem še družili še s prvo damo ZDA Michelle Obama, ki jih je navduševala za svojo pobudo o zdravem življenju za ameriške otroke z boljšo prehrano in več gibanja.

Sprejem hokejistov (whitehouse)