Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Šport Wengen

Vodi Hirscher, Valenčič odstopil.

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.01.2013 12:01

Avstrijec Marcel Hirscher je v vodstvu po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal v Wengnu. Le pet stotink sekunde počasnejši je bil Nemec Felix Neureuther, zaostanek Šveda Jensa Byggmarka na tretjem mestu pa znaša 11 stotink sekunde. Prvi slovenski slalomist Mitja Valenčič je že drugič zapored odstopil in ostal brez finala.

Na vrhu razpredelnice je precejšnja gneča, saj so zaostanki sila majhni. Prvih šest tekmovalcev loči le 39 stotink, kar 14 tekmovalcev pa se je v prvi vožnji slaloma zvrstilo v eni sekundi za Hirscherjem, zmagovalcem zadnjih treh slalomov, vodilnim v skupnem seštevku svetovnega pokala ter prvim slalomistom v posebnem seštevku discipline.

Na startu je bil še en Slovenec, 21-letni Mariborčan Klemen Kosi, ki je v Wengnu navdušil s 14. mestom v superkombinaciji in prvimi točkami v svetovnem pokalu. Kosi je z visoko startno številko 55, na startni listi je bilo 57 tekmovalcev, z zaostankom 6,10 sekunde zasedel končno 45. mesto, povsem na repu uvrščenih. Kosi je v Wengnu šele drugič nastopil na slalomu za svetovni pokal po debiju 6. marca 2011 na slalomu v Kranjski Gori.