mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Šport Novo mesto

Vrača se Balažič, Petrov ostaja

Piše: KK Krka

Čas objave:
06.06.2018 20:31

Po uspešno zaključeni sezoni v Košarkarskem klubu Krka, ki je letos navduševal gledalce s svojo borbenostjo in željo ter tudi odličnimi rezultati, že postavljajo temelje za naslednjo sezono.

»V prihodnji sezoni želimo izboljšati rezultate iz letošnje, kar pomeni, da ciljamo na uvrstitev v zgornjo polovico 1. ABA lige, in pa na osvojitev državnega prvenstva ali pokala,« je povedal predsednik KK Krka Andraž Šuštarič.


»Vodenje ekipe smo še naprej zaupali Simonu Petrovu, za katerega menimo, da se zelo hitro razvija v enega najboljših slovenskih trenerjev.Večletno sodelovanje pa smo sklenili tudi s statistično najkoristnejšim igralcem sezone, 25-letnim Markom Jošilom, ki se je letos dokazal s svojim talentom in nepopustljivostjo na parketu

Intenzivni pogovori potekajo tudi z ostalimi igralci, pred podpisom pogodbe je tudi organizator igre, Paolo Marinelli.


»V pretekli sezoni je Krka začrtala pot, na kakšen način želi delovati in se razvijati. Zelo sem zadovoljen, da bom tudi v prihodnje del tega,« je komentiral dogajanje v klubu Simon Petrov.

Ljubitelje novomeške košarke pa bo razveselila novica, da se v klub po šestih letih, ki jih je preživel v Turčiji, vrača domačin Jure Balažič. Kot slovenski reprezentant je nastopal na evropskih prvenstvih leta 2013 in 2015 ter na svetovnem prvenstvu leta 2014. Jure, štirikratni državni prvak, je sporočil:»Veseli me, da se po več letih tujine vračam domov, v svoj matični klub. Vem, da se vračam v ambiciozno sredino z dobrim trenerjem, dobrimi pogoji in urejenimi razmerami. Komaj čakam na začetek nove sezone