bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Šport Krško

Vreme prestavilo začetek sezone

Piše: Radio Krka, STA

Čas objave:
29.03.2013 09:29

Konec tedna bi se morala v Krškem že tradicionalno v Sloveniji s prvimi dirkami pričeti sezona speedwayja. Vendar podaljšana zima in dež sta organizatorjem zagodla.

A so sneg, nizke temperature, predvsem pa deževna napoved krivi, da proge niso v stanju, ki bi zagotavljalo varnost voznikov, pa tudi deževje med dirko ni prijatelj dirkačev brez zavor, zato so prireditelji tekmovanji v Ljubljani in Krškem odpovedali.

V soboto bi se morali v Ljubljani na stadionu Ilirije vozniki iz petih držav pomeriti v novo ustanovljenem prvenstvu parov, nedelja pa je bila rezervirana za uvodno preizkušnjo skupnega državnega prvenstva posameznikov Slovenije in Hrvaške, ki bi bila na stadionu Matije Gubca v Krškem.

Vodstvi obeh klubov, AMTK Ljubljana in AMD Krško, sta je tako v dobro dirkačev pa tudi gledalcev odločili, da bosta dirki odpovedali in nadomestili v kasnejšem terminu. Zaradi usklajevanja z vozniki in ostalimi državnimi zvezami bo nov datum dirk znan v prihodnjem tednu.

Da so se klubi tako hitro uskladili glede odpovedi dirk gre na roko tudi Mateju Žagarju, ki trenutno trenira na Poljskem, poleg tega pa naj bi ga čakala še dirka angleške lige. Zaradi pravočasne odpovedi dirke v Krškem ima tako prihranjenih 3000 kilometrov poti, ki bi jih moral opraviti v primeru, če bi bila dirka odpovedana šele v nedeljo.